Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Na Portugalsko potuje Lea Sirk - EMA 2018

Slovenijo bo maja na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Lizboni zastopala Lea Sirk. Med osmimi tekmovalci, ki so si nastop v finalu priborili že v predizboru preteklo soboto, so jo izbrali gledalci in poslušalci ter strokovna žirija. To je najbolj prepričala ravno Leina skladba Hvala, ne!, medtem ko so gledalci največ glasov namenili BQL. Kakšni so bili odzivi po zmagi, pa si preberite v spodnjih vrsticah.

"Hočem, da se zatrese cela Portugalska," je po zaključnem nastopu povedala zmagovalka. V finalu za izbor slovenskega predstavnika na Evroviziji so sicer nastopili še Proper s pesmijo Ukraden cvet, Lara Kadis z Zdaj sem tu, BQL s Promise, Indigo z Vesno, Ina Shai s pesmijo Glow, Marina Martensson z Blizu in Nuška Drašček z Ne zapusti me zdaj. A Ina Shai in duo BQL, ki ga sestavljata nocoj drugouvrščena brata Rok in Anej Piletič, sta se tokrat predstavila z angleškima različicama svojih pesmi.

O zmagovalcu, ki je postal slovenski predstavnik za 63. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2018, je odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja žirij in telefonskega glasovanja je bilo 50 proti 50.

Žirija slovenskega uradnega kluba oboževalcev OGAE Slovenija je največ točk podelila Lei Sirk, ki je navdušila žirije glasbenih ustvarjalcev, radijsko in televizijsko žirijo, pa tudi žirijo nekdanjih slovenskih predstavnikov na Evroviziji. Mednarodna žirija, v kateri je bila tudi zmagovalka Evrovizije 2013 danska predstavnica Emmelie de Forest, pa se je odločila za Ino Shai. Gledalci in poslušalci so s telefonskimi klici oz. kratkimi sporočili najbolj podprli BQL.

Pesem Evrovizije bo potekala 8., 10. in 12. maja na Portugalskem po zaslugi Salvadora Sobrala, ki je lani zmagal s pesmijo Amar Pelos Dois. V Lizboni bo nastopilo 43 držav, od tega se jih bo 37 razporedilo v prvi in drugi predizbor, saj ima velikih pet - Nemčija, Francija, Italija, Velika Britanija in Španija - ter gostiteljica Portugalska že zagotovljeno mesto v finalu. Slovenski predstavnik bo nastopil v drugem predizboru, 10. maja.

Kako so finalni izbor letošnje Eme doživele Teveuničevalki, si preberite na TEJ POVEZAVI. V spodnjih vrsticah pa kako je izbor slovenske predstavnice na Eurosongu pospremila tviter scena.

 

* Vir: STA

* Naslovna fotografija: Mediaspeed

 

Lokalne Ajdovščina

#odzivi, #twitter, #ema2018, #glasba

Kolofon