Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke boljše od Ptujčank, Leban slavil na Bonifiki

Ajdovske rokometašice so doma, po pričakovanju brez težav odpravile skromno ekipi Ptuja in tako ohranile nekaj možnosti za uvrstitev v ligo za prvaka. Patrik Leban pa je v pokalu EHF gostoval v Kopru, dosegel sedem zadetkov in se veselil pomembne zmage.

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so na domačih Policah gostile ekipo Ptuja in jo brez večjih težav premagale z rezultatom 35:24. Okrog 200 gledalcev je v Ajdovščini videlo dobro rokometno tekmo, ki so jo domačinke zasluženo dobile. Ptujčanke, ki so na zadnjem mestu prvoligaške lestvice, niso imele nikakršnih možnosti za presenečenje v Ajdovščini. Mlinarke so tekmo odlično začele in povedle z kar 9:1, prednost pa nato brez težav ohranjale tudi v nadaljevanju.

V ekipi Mlinotesta smo tokrat pogrešali poškodovano kapetanko Majo Svetik, vendar se na igrišču to ni kaj prida poznalo, saj  so Mirjeta Bytyqi, Nuša Fegic, Nada Pejović in Sladjana Perazić pokazala dobro strelsko formo. Skupaj so dosegle 16 zadetkov. Trener Lapajne je v drugem delu v igro poslal tudi mlajše igralke, prvi prvoligaški zadetek je tako vpisala mlada Tjaša Mihelj, dobro pa se je izkazala tudi druga vratarka Anja Bratina, ki je ubranila sedem strelov nasprotnic. V prihodnjem krogu bodo Ajdovke gostovale pri Ljubljani.

Ajdovske rokometaše čaka jutri zaostala tekma v Gornji Radgoni, v soboto pa je odlično predstavo prikazal Patrik Leban, ki je s svojimi Nexe Našicami gostoval v Kopru, v tretjem krogu skupinskega dela pokala EHF. Colčan je za hrvaško ekipo dosegel sedem zadetkov in bil ob Saši Barišič-Jamanu najboljši strelec svoje ekipe, ki je z 27:31 premagala koprsko moštvo, ki ga s klopi vodi slovenski selektor Veselin Vujović.

 

* Naslovna fotografija: Breda Krajnc (Facebook)

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon