Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometaši odnesli cel plen iz Gornje Radgone

Ajdovski rokometaši so na zaostali tekmi, v Gornji Radgoni, premagali domačo ekipo z 28 : 31. Z deveto zmago v sezoni ostajajo trdno zasidrani na drugem mestu lestvice drugoligaške konkurence. Sledi domače srečanje proti Sevnici.

Ajdovske rokometaše je v torek čakala dolga pot na drugi konec Slovenije, natančneje v Gornjo Radgono, kjer je bila na sporedu zaostala tekma 14. kroga drugoligaške rokometne konkurence. Pot nazaj pa je bila precej lažja, saj so Ajdovci premagali domačine, zadnjeuvrščene na lestvici, RK Arcont Radgona, z rezultatom 28 : 31.

V prvem delu igre sta si bili moštvi precej izenačeni, vseskozi pa so Ajdovci imeli rahlo pobudo, ki pa so jo vnovčili šele v zadnjih minutah prvega polčasa, ko jim je uspel delni rezultat 4 : 0, kar je zadostovalo za vodstvo ob odmoru, z rezultatom 13 : 16. V drugem polčasu so gostje brez večjih težav držali razliko, domači pa nikakor niso našli obrambe za ajdovski napad. Ajdovci so večkrat vodili tudi za šest zadetkov, ob koncu pa so domačini vendarle malce ublažili zaostanek, na končnih 28 : 31. Matic Koren in Marko Peljhan sta dosegla po sedem zadetkov.

S to zmago Ajdovci ostajajo v igri za napredovanje, na drugem mestu so doslej zbrali 19 točk, kar je tri manj od vodilnega Mokerca. Sledi domače srečanje proti Sevnici, v soboto, ob 20. uri. Vabljeni na tribune.

 

* Naslovna fotografija: RK Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon