Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Veselje ajdovskih rokometašev in rokometašic

V tesni in napeti končnici so rokometašice Mlinotesta ugnale ekipo Ljubljane in osvojile pomembni točki, podobno pa so na domačih tleh storili tudi moški kolegi, ki so bili boljši od Sevnice. Košarkarji Ajdovščine so klonili na Vrhniki.

Ajdovske rokometašice so dosegle pomembno zmago v boju za mesta, ki prinašajo boj za prvaka. V gosteh so z 22 : 23 premagali ekipo Ljubljane. Mlinarke so dobro vstopile v tekmo in povedle z 6 : 10. Nato pa se je pri domačih razigrala Andreja Fister ter dosegla pet golov in na odmor so domačinke odšle z dvema goloma razlike, 15 : 13. Drugi polčas je potekal podobno kot prvi, le da so tokrat v končnici Ajdovke zaigrale bolje, ter preobrnile rezultat v svojo korist. Junakinja pa krožna napadalka Manca Jurič, ki je dosegla zadnje tri, odločilne zadetke, za pomembno zmago ekipe Mlinotesta.  Juričeva je skupaj dosegla kar devet zadetkov in bila tako najzaslužnejša za ajdovsko slavje. Sledi domače srečanje proti Koprčankam.

Veselih obrazov so bili tudi ajdovski rokometaši, ki so na domačih Policah ugnal ekipo Sevnice in tako nadaljujejo svoj pohod proti drugoligaški konkurenci. Ajdovci so že v začetku tekme dali vedeti, da jih zanima le zmaga in so s čvrsto obrambo ter učinkovitostjo v napadu, držali ritem srečanja. Gostje pa se niso predajali in tako je ob odmoru pisalo 14 : 13 za domačo ekipo. V drugem delu igre so Ajdovci še močneje pritisnili v obrambi in držali goste na varni razliki dveh, treh zadetkov. Ob koncu tekme je po dveh zaporednih zadetkih Korena ta razlika zrasla na pet golov prednosti in tekma je bila odločena. Pri Ajdovcih sta po sedem zadetkov dosegla Matija Velikonja in Matic Koren. Prihodnjo soboto fante čaka derbi kroga, v gosteh, proti vodilnemu Mokerc – Igu.

Ligo za razvrstitev pa so s porazom pričeli košarkarji Ajdovščine. Z visokih 93 : 80 je bila boljša ekipa Rosa Vrhnika.  Ajdovci so bili tri četrtine povsem enakovreden tekmec domačim, nato pa je sledil padec v zadnjih desetih minutah. Domači so zadnji del dobili s kar 25 : 10, že rezultat pa pove, da je šepal predvsem napadalni del igre. Grega Dežman je dosegel 17 točk za Ajdovce. Sledi gostovanje pri Hidrii.

 

* Fotografija: ŽRK Mlinotest

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #košarka

Kolofon