Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Konec parkiranja na ajdovskem Lavričevem trgu

Malce lepše vreme je poskrbelo, da se pospešeno nadaljujejo dela na prenovi ajdovske Kastre. To pa je vzrok, da se danes zapira večina parkirišč na Lavričevem trgu. Ves čas trajanja prenove pa bo preko trga omogočen promet za dostavo.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina arheologi širijo raziskave navzgor po trgu. Pod površjem trga se skriva večja rimska stavba, za sedaj so našli en prostor ter različne predmete iz tistega časa, med njimi predvsem veliko novcev. Ob nadaljnjih raziskavah si obetajo še več.  Za njimi pa že hrumijo stroji – od danes naprej je na placu zaprtih večina parkirnih mest. Bo pa preko trga ves čas trajanja prenove mogoča dostava.

Občanke in občane naprošajo, da ob opravkih na trgu svoje jeklene konjičke parkirate na bližnjih parkiriščih – najbliže bo za starim mlinom. Sprostilo pa se je tudi parkirišče za stavbo občine Ajdovščina, kjer je v delovnem delu dneva parkiranje sicer časovno omejeno na 45 minut. Tudi parkirišče ob Lokavščku ni daleč. 

Po aktualnem terminskem planu bo obnova v celoti zaključena do konca letošnjega poletja. Posamezni odseki, predvsem oba kraka Prešernove ulice, pa bosta odprta že prej, takoj po zaključku del.

 

* Vir: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon