Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Super uspeh ajdovskih osnovnošolcev

V mesecu februarju so super uspeh dosegli ajdovski osnovnošolci iz Osnovne šole Danila Lokarja, ki so si na tekmovanju »The World Scholar's Cup«, v Ljubljani, z znanjem priborili pot na svetovno tekmovanje »Global Round«. Čestitke.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina se je regionalnega tekmovanja v Ljubljani udeležilo preko 400 dijakov in učencev iz Slovenije in bližnjih držav. Osnovno šolo Danila Lokarja Ajdovščina sta zastopali dve ekipi: Aldijan Smlatić, Aleks Pintar in Val Kobal (mentor Kristjan Mavri) ter Neja Polanc, Tia Lah in Iris Zorzut (mentorica Nataša Čuk).

Učenci so se izjemno izkazali tako ekipno, kot posamezno, in se uvrstili na svetovno prvenstvo, ki se bo poleti odvijalo na treh destinacijah – v Kuala Lumpurju v Maleziji, v Barceloni v Španiji in v Melburnu v Avstraliji. Za udeležbo je bilo najprej potrebno dobro znanje angleščine, tekmovalci so se merili na področjih znanosti, literature, zgodovine, umetnosti in glasbe, družboslovja ter letošnjega posebnega področja – medčloveški odnosi. Tekmovanje v Ljubljani je vključevalo ekipno debato, kreativno skupinsko pisanje esejev, preizkuse znanja in kvize.

Obe ekipi ajdovske Osnovne šole Danila Lokarja boste obiskali župana Občine Ajdovščina Tadeja Beočanina ter mu predstavili tekmovanje in svoje rezultate.

 

* Vir in fotografija: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina
Kolofon