Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Dve zmagi in trije porazi za ajdovske ekipe

V preteklem vikendu so bile na delu prav vse ajdovske ligaške ekipe, ki so dosegle dve zmagi in tri poraze. Novih točk so se v primorskem derbiju razveselile Mlinarke, podobno pa je bilo vzdušje tudi v košarkarskem taboru. Malce manj veselja pa je bilo med ajdovskimi rokometaši ter nogometaši in nogometašicami.

Ajdovske rokometašice ostajajo v boju za uvrstitev na prva štiri mesta v prvi ženski rokometni ligi obenem pa ohranjajo primat najboljše primorske ekipe. To so potrdile v soboto, z domačo zmago proti ekipi Žurd Koper. Rezultat ob koncu srečanja je  bil 22 : 17 (9 : 11). Do zmage pa niso prišle zlahka, saj so se sproščene Koprčanke prikazale v zelo dobri luči in v prvem polčasu brez težav rešetale mrežo domače vratarke Milene Petković, V drugem delu so Ajdovke precej močneje pritisnile v obrambi, razigrala se je tudi vratarka, vse to pa je preobrnilo tekmo na stran domačink. Odločili trenutek tekme je bil najverjetneje v začetku drugega dela, ko so Koprčanke prejele dve hitri izključitvi, to pa so Ajdovke znale kaznovati in rezultatsko preobrniti srečanje. Morda gre vzrok za malce slabšo predstavo v prvem polčasu iskati tudi v tem, da so bile Mlinarke podzavestno že pri prihodnji, ključni tekmi z Zagorjem, ki bo dala odgovor na to, ali bo ekipa Mlinotesta redni del prvenstva končala med prvimi štirimi ekipami v državi. V sobotni tekmi je za domače največkrat, štirikrat, zadela kapetanka Maja Svetik, prav toliko zadetkov pa sta dosegli tudi Nada Pejović in Manca Jurič. Milena Petković je zbrala 12 obramb.

ŽRK Mlinotest

Visok poraz pa so pri vodilni ekipi lige, ŠD Mokerc Ig, doživeli ajdovski rokometaši. Ob koncu je bilo na semaforju izpisanih 35 : 24 (17 : 12). Ižanci tako potrjujejo, da so letos brez tekmeca v 2. rokometni ligi, Ajdovci pa imajo kljub porazu vse niti v svojih rokah, trenutno imajo na drugem mestu 2. točki  prednosti pred prvimi zasledovalci. V prihodnjem krogu prihaja na ajdovske Police ekipa Moškanjci Gorišnica. Sobotna tekma je minila povsem v znamenju domače ekipe, saj Ajdovci niti enkrat niso resneje ogrozili zmage, prednost Ižancev je vseskozi naraščala, v zadnjih devetih minutah tekme pa gostje sploh niso dosegli zadetka. Tekma je bila tako dober pokazatelj trenutne moči ekipe ŠD Mokerc IG, obenem pa tudi pokazatelj tega koliko morajo Ajdovci še napredovati, če želijo v prihodnje postati stabilen slovenski drugoligaš. Za Ajdovce so v soboto po štiri zadetke dosegli Pelicon Domen, Žbogar Jan in Koren Matic.

Lepo zmago pa so dosegli ajdovski košarkarji, ki so v tekmi za razvrstitev, v gosteh premagali domačo Hidrio, z rezultatom 89 : 91. Dobrih 100 gledalcev je videlo zanimivo košarkarsko srečanje, ki so ga bolje odprli Ajdovci in dobili prvo četrtino z rezultatom 19 : 25. Nato so vajeti v svoje roke vzeli domači košarkarji ter imeli pred vstopom v zadnjih deset minut igre, lepih sedem točk prednosti. Ajdovci pa se niso predali ampak so v končnici odlično odigrali tako v obrambi kot tudi v napadu in tekmo odločili v svojo korist. Z 23. točkami je bil najboljši mož na parketu Blaž Abram, 19 pa jih je dosegel Grega Dežman. Sledi domače srečanje proti ekipi Pivka Perutninarstvo.

Začel se je spomladanski del prvenstva za ekipe, ki nastopajo v nogometni tretjeligaški konkurenci. Ajdovščina je na domačih tleh, pod vodstvom novega trenerja Boruta Jermola, gostila vodilne Vitanest Bilje in izgubila z 0 : 3 (0 : 1). Domači so sicer odigrali solidno srečanje, malce pa se je poznala odsotnost Žižka in Ivanovića, ki sta v zimskem prestopnem roku, zapustila ajdovski tabor. Ključni trenutek srečanja se je zgodil v 30. minuti, ko je po kotu zadel Kevin Humar. V preostanku tekme so bili Ajdovci dokaj enakovreden tekmec Biljencem, vendar pa jim gola za izenačitev ni uspelo doseči. Gostje so v končnici dosegli še dva gola, v 84. in 87. minuti sta bila uspešna Doplihar in še enkrat Humar. V prihodnjem krogu Ajdovci gostujejo pri zadnjeuvrščeni ekipi Ilirske Bistrice. Le ta je visoko, z 4 : 0, izgubila v Vipavi.

NK Ajdovščina

Spomladanski del sezone so s porazom odprle tudi ajdovske nogometašice, ki so na domačih tleh klonile proti ekipi iz Cerkelj, z 0 : 2 (0 : 2).  Domače igralke so v tekmovalno pomlad zakorakale odločene popraviti vtis iz prvega dela sezone, kar jim je vsaj delno tudi uspelo. Kljub porazu so namreč na igrišču (predvsem v drugem delu igre) pustile zelo dober vtis, ki daje upati na zagrizen boj na vseh prihajajočih tekmah sezone.

ŽNK Ajdovščina

 

* Fotografije: Facebook

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #košarka

Kolofon