Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kristijan Koren uspešno končal Tirreno - Adriatico

V polnem teku je tudi kolesarska sezona. Najboljši cestni kolesarji so te dni zbrani na različnih dirkah po Evropi. Kristjana Korena smo včeraj lahko videli v dolgem, a žal neuspešnem begu na dirki Tirreno - Adriatico, Polona Batagelj pa se v teh dneh bolj posveča treningu, kot pa dirkam.

V nedeljo se je v rojstnem kraju preminulega kolesarja Michela Scarponija končala zadnja etapa dirke Tirreno-Adriatico. Etapo je osvojil Britanec Adam Yates (Mitchelton-Scott). Drugi je bil Slovak Peter Sagan (Bora hansgrohe), ki bi zmago posvetil Scarponijevi ženi in otrokom. Sicer se z zmago ni izšlo, kljub temu pa je prepričan v odlično pripravljenost. Tretji je bil zmagovalec skupnega seštevka Michal Kwiatkowski (Team Sky).

V zadnji etapi je bil med Slovenci najhitrejši Jan Polanc (UAE-Team Emirates) na 23. mestu. V skupnem seštevku je najvišje, na 18. mestu, končal Simon Špilak (Katusha-Alpecin). Tri mesta za njim se je uvrstil Polanc. Primož Roglič (LottoNL-Jumbo), ki je z zmago v tretji etapi pokazal, da je odlično pripravljen, je bil 28. Tokratna dirka je zanj verjetno sladko kisla, saj so bila pričakovanja visoka, tehnične težave in padci pa so mu visok rezultat v skupnem seštevku preprečili. V predzadnji etapi je prišlo do padca Špilaka, v katerega se je zaletel Roglič. Rezultat je uničeno kolo. Kristijan Koren (Bahrain Merida) je dirko končal na 63. mestu, Luka Mezgec, ki je pomagal do zmage pripeljati ekipnega kolega Yatesa, pa je dirko zaključil na 94. mestu.

 

* Vir: Prijavim.se

* Foto: Kristijan Koren Facebook

Lokalne Ajdovščina
Kolofon