Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Bodo ajdovsko sosesko Ribnik SB2 gradili Kitajci?

Ajdovska podjetje Pipistrel se podaja tudi v gradbene posle, v okviru projekta Jurong, ki predvideva postavitev letalskega in turističnega centra ob kitajskem mestu Jurong, bodo namreč skupaj s kitajskim partnerjem gradili tudi stanovanjsko naselje. Kitajski gradbinec pa je zainteresiran tudi za gradnjo v Sloveniji.

Kot poročajo Primorske novice se Pipistrel  podaja tudi v gradbene posle. V okviru projekta Jurong, ki predvideva postavitev letalskega in turističnega centra ob kitajskem mestu Jurong, bodo skupaj s kitajskim partnerjem gradili tudi stanovanjsko naselje. Temeljni kamen za naložbo, vredno 350 milijonov evrov, naj bi postavili že prav kmalu, 11. aprila. Na Kitajskem gradijo velik center v pokrajini Jurong. Tam bo ajdovsko podjetje s kitajskim partnerjem poleg letališča in tovarne letal gradilo tudi kar veliko stanovanjsko naselje s trgovskim centrom.

Pipistrel

Pretekli teden se je zato v Ajdovščini mudila kitajska delegacija. V njej je bil tudi eden od gradbincev, ki bo tam gradil. Prav za gradnjo velikega letalskega centra so skupaj s podjetjem Kang Quai Group na Kitajskem ustanovili podjetje Pipistrel Investment, v katerem je 80-odstotni lastnik Kang Quai Group, 20-odstotni pa Pipistrelovo hčerinsko podjetje na Kitajskem Pipistrel Asia Pacific. Vrednost naložbe znaša 350 milijonov evrov. Celoten kompleks bo zrasel na 135 hektarjev velikem območju, od tega bo 55 hektarjev namenjenih stanovanjski gradnji. Z deli naj bi začeli že aprila.

Boscarol je v zvezi z obiskom kitajske delegacije omenil še, da je kitajski gradbinec zainteresiran tudi za gradnjo v Sloveniji. V Ajdovščini potekajo priprave na gradnjo novega stanovanjskega naselja Ribnik SB2, kjer bo na voljo 270 stanovanjskih enot, za gradnjo pa bodo na občini iskali zasebnega investitorja. S poslovnimi partnerji podjetja Pipistrel se je prvič srečal tudi ajdovski župan Tadej Beočanin. “Pri predstavitvi projektov, s katerimi bomo v občini začeli v prihodnje, je bil tudi projekt gradnje stanovanjskega kompleksa Ribnik SB2. In to je tudi vse, kar smo v zvezi s to tematiko govorili. Torej nič konkretnega,” je povedal Beočanin.

 

* Vir: Primorske novice

Lokalne Ajdovščina
Kolofon