Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pozor, jutri stavka v šolah in vrtcih

Jutri bo, kot je bilo napovedano, ponovno zaprta večina javnih vrtcev in šol. Tudi v Ajdovščini bodo varstvo priskrbeli le tistim vrtčevskim otrokom in učencem prve triade, ki jih starši res ne morejo dati drugam in so to že predhodno sporočili. V enajstih mestih po vsej državi bodo opoldne potekali protestni shodi.

Po skoraj celem dnevu pogovorov in pogajanj na različnih ravneh in ko je skoraj že kazalo, da sta se vladna stran in Sviz zbližala v glavnih zahtevah, je glavni stavkovni odbor sindikata šolnikov soglasno potrdil, da stavka jutri, v sredo bo. Potem pa se bo še zaostrovala.

Jutri bo, kot je bilo napovedano, ponovno zaprta večina javnih vrtcev in šol, varstvo bodo priskrbeli le tistim vrtčevskim otrokom in učencem prve triade, ki jih starši res ne morejo dati drugam in so to že predhodno sporočili. V enajstih mestih po vsej državi bodo opoldne potekali protestni shodi.

Tudi iz šol ter vrtcev na območju Občine Ajdovščina sporočajo, da bo v sredo, 14. 3. 2018, ponovno potekala splošna stavka Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, v kateri bodo sodelovali tudi vsi njihovi delavci. Šole in vrtci bodo ta dan zaprti, saj se vzgojno-izobraževalni proces ne bo izvajal. 

Če boste na ta dan resnično nujno potrebovali varstvo, to sporočite na kontaktne naslove šol in vrtcev na območju ajdovske občine.

Vzgojno-izobraževalni zavodi morajo pripraviti načrt nadomestitve izpadlega vzgojno-izobraževalnega procesa. Na ministrstvu so prepričani, da bodo šole znale v skladu z letnimi delovnimi načrti delo organizirati tako, da bodo doseženi cilji in standardi vzgojno-izobraževalnega dela brez nadomeščanja pouka. Način izvajanja stavke je v vrtcih in drugih vzgojno-izobraževalnih zavodih različen. Stroška oskrbnine vrtci, ki so v času stavke zaprti, staršem ne morejo obračunavati, kar pa ne velja za tiste vrtce, ki so kljub stavki zagotovili možnost varovanja otrok. Odločitve, povezane s plačilom stavke, bodo sprejete po končanih pogajanjih.

Na ministrstvu so prepričani, da bo delo v vrtcih in šolah tudi na dan stavke teklo v korist otrok oziroma učencev in da bodo zanje zagotovljeni vsi pogoji varnega bivanja, in sicer ves poslovalni čas vrtca oziroma šole.

Lokalne Ajdovščina
Kolofon