Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mlinarke poražene v Zagorju

Včerajšnji derbi 1. ženske rokometne lige se je končal z zmago domačink iz Zagorja, ki so ugnale ajdovski Mlinotest z rezultatom 15 : 13. Ajdovke bodo morale v rednem delu odigrati še zaostalo tekmo s serijskimi prvakinjami RK Krim Mercator. Po tem srečanju bo znano, s katerega mesta bo četa Aleksandra Lapajneta krenila v končnico.

Tekma sezone za ajdovski ženski rokometni klub je včeraj potekala v Zagorju, kjer so se Mlinarke pomerile z domačinkami, sicer državnimi pravkinjami izpred dveh sezon. Ajdovke si nismo smele privoščiti poraza, saj bi jih le ta močno oddaljil od mest, ki vodijo v končnico za prvaka. Uspeh proti RK Krimu v zadnji tekmi rednega dela je namreč bolj kot ne nemogoč. Ekipo Krke, ki za Ajdovkami zaostaja le za točko, pa čaka tekma proti Žalčankam.

Že rezultat tekme v Zagorju daje vedeti, da sta obe ekipi največ pozornosti namenile igri v obrambi, saj se redko katero srečanje konča s tako nizkim rezultatom kot včerajšnje, ko je na semaforju ob koncu pisalo 15 : 13. Ajdovke so tekmo super začele in povedle z 0 : 3 in 1 : 4, nato pa so domačinke vzpostavile ravnotežje, Enakovredna tekma se je nadaljevala vse do odmora, ko je bilo 9 : 8 za Zagorje. V drugem polčasu smo videli še tršo igro, s precej ostro obrambo in napakami v napadu, saj je pomembnost tekme naredila svoje. Ajdovkam napad nikakor ni stekel in skorajda neverjeteno, so svoj prvi zadetek v drugem delu, dosegle šele po 17. minutah igre, ko je Ferfolja iz sedemetrovke znižala na 12 : 9. Kljub vsemu so Ajdovke neprestano grozile domačinkam, ki si občutne prednosti niso priigrale, vseeno pa so zmogle dovolj znanja in moči, da so se ob koncu, zasluženo, razveselile novih točk.

Ajdovke velja pohvaliti za igro v obrambi, v napadu pa je bila slika precej drugačna. Več kot dva gola ni uspelo doseči nobeni igralki. Kot vse kaže bodo Ajdovke ostale brez končnice za prvaka, v izjemno izenačeni ligi (ekipa Krima je seveda razred zase), pa je vsaka napaka usodna in le teh je bilo v ajdovski ekipi letos malce preveč.

ZAGORJE : MLINOTEST AJDOVŠČINA 15:13 (9:8) Rebolj 4, Privšek, Vrbnjak in Ljepoja po 3; Rudman, Čajko, Ferfolja in Bytyqi po 2.

V spodnjem video posnetku si lahko ogledate posnetek včerajšnje tekme v Zagorju.

Kolofon