Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovski rokometaši vse bližje napredovanju

Rokometašice Mlinotesta so v derbiju z Zagorjem doživele poraz, več uspeha so na domačem igrišču imeli ajdovski rokometaši, ki so tako kot NK Ajdovščina in KK Leone Ajdovščina vknjižili nove točke. Na Obali so bile poražene ajdovske nogometašice.

V soboto je ajdovska članska rokometna ekipa odigrala tekmo proti Gorišnici in na domačih tleh zmagala z rezultatom 29 : 25. Tekma je bila za domače zelo pomembna, saj je bila zmaga nujna za  ohranitev mesta, ki vodi v višji rang tekmovanja. Mogoče so fantje prav zato slabo začeli srečanje in dopustili gostom, da so ušli na 4 : 8. Po minuti odmora trenerja Lebana pa drugačna slika na igrišču in polčas so v svojo korist obrnili domači fantje. V drugi polčas so Ajdovci krenili še bolj odločno in si do 45. minute priigrali devet golov prednosti. Zadnjih 15 minut so tako priložnost za igro dobili vsi igralci. Končni rezultat pa kot rečeno 29 : 25. Tilen Masilo je dosegel sedem golov. Velika pohvala gre tudi navijačem, ki so zopet lepo napolnili  dvorano na Policah. Naslednji vikend Ajdovci gostujejo v Logatcu. Do konca je še pet krogov, fantje pa imajo trenutno na drugem mestu, s tekmo več, štiri točke prednosti pred Pomurjem.

Preberite tudi: Mlinarke poražene v Zagorju.

Košarkarji Ajdovščine so v domači šturski dvorani gostili ekipo Pivke in jo premagali z rezultatom 97 : 82. Ajdovci so bili večji del tekme in so zasluženo osvojili dve novi točki. V prihodnjem krogu bo v Ajdovščini gostovala ekipa Rosa Vrhnika.

Uspešni so bili tudi ajdovski nogometaši, ki so na gostovanju v Ilirski Bistrici premagali domačine z 0 : 2. Oba zadetka sta padla v drugem delu igre. Najprej je v 50. minuti zadel Haris Ibraković, nato pa je zmago zapečatil Semir Bašić, ki je v 64. minuti srečanja uspešno realiziral najstrožjo kazen.

Ajdovske nogometašice so v nedeljo gostovale v Ankaranu in visoko izgubile z 0 :7.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #košarka

Kolofon