Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Vabilo na čistilno akcijo v Vipavski dolini

Slovenija je ena od najbolj vodnatih evropskih držav, ki se lahko pohvali tudi z izjemno kakovostjo pitne vode. Na vseh nas pa je, da voda tudi ostane čista. Zato vabljeni na čistilno akcijo, v soboto, 24. marca 2018, ki jo skupaj organizirajo Ribiška družina Ajdovščina, Turistično društvo Lanthieri Vipava in Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina. Čistili bomo obrežje in strugo reke Vipave, reke Hubelj in hudournika Bela, mesto Vipava in druge lokacije po predhodnem dogovoru.

Naša burja nam večkrat ponagaja in iz dvorišč odnaša predvsem lažje odpadke. Ti se nekaj časa podijo po zraku, nato pa končajo v bližnjem grmovju ali potoku. Da bi okolje kljub nagajivi burji ostalo čisto, vabimo vse občane, društva in podjetja, da se udeležijo čistilne akcije. Skupaj bomo odpadke, ki kvarijo izgled našega okolja, rek, potokov in poti hitreje odstranili.

Čistili bomo v soboto, 24. marca, od 8. do 12. ure.

Dobimo se na naslednjih zbirnih mestih ob reki Vipavi:

POD ZEMONOM

NAPOLEONOV MOST

UHANJE

DOBRAVSKA KRNICA

PRED GASILSKIM DOMOM v Vipavi

Namen čistilne akcije je očistiti strugo in obrežje reke Vipave, reke Hubelj in hudournika Bela, mesto Vipava, po dogovoru pa tudi druge problematične lokacije.

Koordinatorji akcije vam bodo na zbirnih mestih podali navodila ter razdelili zaščitne rokavice in vreče za odpadke. Za ustrezno obutev in obleko morate poskrbeti sami.

Akcije se vsak udeleži na lastno odgovornost, zato poskrbite za svojo varnost.

Lepo vabljeni!

Za vsa vprašanja v zvezi z dogodkom lahko pokličete na 041 277 622 (Nataša), 030 466 603 (Bogdan) ali 040 238 724 (Jernej)

 

* Naslovna fotografija: Valter Kranjc

Lokalne Ajdovščina

#novice, #vipavskadolina

Kolofon