Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Nebo nad Vipavsko dolino bodo zasedli zmajarji

V Vipavski dolini ter na tolminskem se na tradicionalnem, že devetem po vrsti, Aeros Winter Race prvič letos merijo najboljši jadralni zmajarji. Vse do 25. marca bo nebo zasedlo okrog 100 zmajarjev, ki prihajajo iz 20. držav sveta. Štab tekmovanja je v Gostilni in piceriji Anja v Budanjah. Zmaje v zraku pa lahko občudujete od 10. pa vse do 17. ure.

Najboljši svetovni »vozniki« zmajev bi se morali danes odpraviti na vzletišče Lijak pri Novi Gorici, kjer jih bi jih čakal štart prve etape Aeros Winter Race tekmovanja.  Vendar pa jim je močna burja prekrižala načrte in tako bo začetek tekmovanja predvidoma jutri. 

Od vseh letalskih športov prav jadralno zmajarstvo velja za najbolj varnega. A po drugi strani bo večina zmajarjev pritrdila, da je varno samo toliko, kolikor je pilot spoštljiv do matere narave. Prav je, da te je vedno malce strah. Nikoli seveda toliko, da bi te strah ohromil, strah te mora biti toliko, da si previden, pravijo zmajarji. Najlepše pri tem športu je, da si v harmoniji z naravo, da izkoristiš zračne mase in letiš z oblaki.

Na tekmovanje je prijavljeno več kot 120 tekmovalcev, večinoma prihajajo iz drugih držav, na startu pa se bo pojavila tudi smetana slovenskega zmajarstva. Tolikšna številka govori tudi o tem, da si zmajarji želijo tekmovanj ter da komaj čakajo na sezono njihovega športa. Vipavska dolina jih zaradi svojih odličnih klimatskih razmer lahko sprejme nekoliko »pred časom«.

Več informacij na spletni strani prireditve.

 

* Naslovna fotografija: Aeros Winter Race

Lokalne Ajdovščina

#šport, #vipavskadolina, #zmajarstvo

Kolofon