Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Mladinski zbor OŠ Danila Lokarja Ajdovščina zlat v Zagorju

Nič novega ne povemo, če rečemo, da je v Ajdovščini že od nekdaj doma odlično zborovsko petje. To dokazuje tudi mešani pevski zbor Osnovne šole Danila Lokarja, ki je v sredo, 28. marca, prejel zlato priznanje na državnem tekmovanju otroških in mladinskih zborov v Zagorju ob Savi. Dirigentsko palico je vihtela Petra Habjanič Gregorc.

V sredo, 28. marca, si je mladinski zbor pod vodstvom Petre Habjanič Gregorc na 26. državnem tekmovanju otroških in mladinskih zborov v Zagorju ob Savi zopet pripel zlato priznanje. Zbor je izvajal slovensko ljudsko pesem v priredbi Emila Adamiča Vandrovc je privandrov, Ples, skladatelja Damijana Močnika, skladbo Skozi noč srebrno hitita, ki jo je skladatelj Ambrož Čopi napisal prav za ajdovski zbor ter Ptice skladatelja Andreja Makorja, pri kateri je sodeloval tudi pianist Toni Acman.

Za ta velik uspeh so pevci in zborovodkinja zelo vadili, zato jim čestitamo in želimo še mnogo uspehov. Naslednjega si obetajo že na tekmovanju v Neerpeltu, v Belgiji, kamor se pevci odpravljajo aprila.
Hvala staršem in vodstvu šole, ki razumejo, da je za vsak uspeh potrebno veliko truda in vašega vztrajnega in neomajnega zaupanja v delo šole in zborovodje.

Zbor OŠ Danila Lokarja Ajdovščina

2611162129233134

 

* Vir: OŠ Danila Lokarja Ajdovščina

* Fotografije: Matjaž Simonič

Lokalne Ajdovščina

#fotogalerija, #glasba, #šolstvo, #kultura

Kolofon