Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Moja pobuda: delavnice v Žapužah, v Podkraju in v Hiši mladih

V drugem tednu izvajanja delavnic bodo v ponedeljek izvedene v Žapužah, v torek v Podkraju in v petek, ko se v domače kraje vrnejo tudi študentje, v Hiši mladih. Občani območij Dolina vzhod, Gora in mladi vabljeni k udeležbi.

V preteklem tednu so bile izvedene delavnice v Gojačah, v Velikih Žabljah in na Ustju, poleg občanov pa so se jih udeležili predstavniki krajevnih skupnosti in občine. Župan Tadej Beočanin, ki je o pobudah z občani razpravljal v Velikih Žabljah je v uvodnem nagovoru izpostavil uspeh participativnega proračuna v preteklem obdobju. Občina Ajdovščina je namreč prva, ki ji je uspelo dobro izpeljati prvi krog, na podlagi katerega je proces participativnega proračuna tudi umestila v statut občine, dobro pa je bil sprejet tudi med krajani.

Pobude, ki so jih krajani predlagali v preteklem tednu so se nanašale na prometno ureditev, ki bi bila bolj varna, urejanje pohodnih poti, športnih zmogljivosti in druge infrastrukture v krajih.

Novost letošnjega participativnega proračuna je skupina mladi, ki je bila vzpostavljena, ker zasleduje namen participacije vseh – tudi mladih, ki so bili v procesu pred dvema letoma najmanj udeleženi. Tako so tokrat mladi še posebej povabljeni na delavnico, ki bo v Hiši mladih, nato pa k oddaji pobud za občinski proračun.

Podrobnejše informacije o delavnicah najdete na tej povezavi: https://www.ajdovscina.si/mojapobuda/oblikuj_pobudo_na_delavnici/.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice, #mojapobuda

Kolofon