Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Prihaja Spektakel na drogu!

V Ajdovščini se bomo spet vrteli na drogu! Po uspešni lanski predstavi bo letos Sport Pole dance Ajdovščini pripravil Spektakel na drogu, ki nosi naslov Pravljična dežela. Dogodek se bo odvijal v soboto, 14. aprila. Ker nas je zanimalo, kaj pripravljajo za letošno predstavo, smo se pogovorili z Iris Batista, idejno vodjo celotnega projekta.

 

Iris, po lanski uspešni predstavi oziroma Spektaklu na drogu, nestrpno pričakujemo drugega. V čem bo drugačen? 

Lanska predstava je bila prva in nisem vedela, kaj naj pričakujem. Navdušenje obiskovalcev in tudi polna dvorana sta me prepričala, da moramo ponoviti, vendar na drugačni ravni. Lani je bila predstava niz točk, ki so si bile tako po vsebini kot strukturi zelo različne. Letos pa gre za predstavo, za preplet pravljic. (op.a. O lanski predstavi smo pisali tudi na našem portalu)

Vabiš nas v pravljično deželo? Kaj te je navdihnilo k temu?

Čeprav si ne priznamo, živimo v splošnem zelo enolično. Peter Pan, fant, ki nikoli ne želi odrasti, ker se boji, da bo postal dolgočasen, ima zelo prav. Zato sem se letos odločila, da prikažemo pole dance skozi prizmo različnih pravljic in dokazati, da smo vsi še vedno otroci.

Kaj  je rdeča nit predstave?

V predstavi je zakopano sporočilo, da ljubezen nikoli ne umre. Tu mislim na ljubezen do življenja, družine, plesa, ustvarjanja. 

Sicer je predstava preplet različnih pravljic: Pike nogavičke, Alice v čudežni deželi, Petra Pana, 101 dalmatinca, Lepotice in zveri ... Predstavili se bomo skozi 11 različnih točk, ki jih bo odplesalo 60 nastopajočih. Malificent je povezovalni člen zgodbe in v tej vlogi se bo kot povezovalka preizkusila Petra Bratina.

letak spd spektakel 2018

Priprava predstave in režija je v tvojih rokah. Verjetno ni tako preprosto sestaviti skupaj toliko različnih nastopov.

Res je. Treba je bilo upoštevati več omejitev: znanje, starost in spretnosti nastopajočih in na podlagi tega pripraviti različne točke. Marsikje smo morali prvotni načrt spremeniti, ker element ni uspel po pričakovanjih. Vendar to ni pomembno. Važno je, da dekleta v točki uživajo. 

Drugi precej velik zalogaj je prepletanje skupin. Zelo veliko se bo dogajalo in nekaj je izredno hitrih in kratkih sekvenc, ko bo potrebna velika zbranost, da se bomo ujeli. Vendar verjamem, da bo odlično. Zato bosta dan predstave tam tudi dve koordinatorki, ki bosta skrbeli za pravočasne vhode vseh nastopajočih. Ja, kar velika ekipa bo skrbela za tekoč potek. Bo kar pestro. (Smeh). 

Komu je predstava namenjena?

Predstaviti staršem in bližnjim, česa smo se na vadbi naučili. Predvsem starši so zelo radovedni, kako napredujejo otroci. Letos je res veliko otrok in vsak se želi predstaviti. Seveda pa je namenjena vsem, ki jih ta šport zanima. 

Letos bosta dve predstavi? 

Ja, glede na veliko število udeležencev, sem slutila, da bo veliko povpraševanje. Na tem mestu bi se rada zahvalila vsem nastopajočim za pripravljenost, da odplešejo obe predstavi. Za letošnjo predstavo smo se morali odločiti za vstopnino, saj celotna organizacija stane. Od najema celotne konstrukcije za drogove,  celotne tehnične podpore (luči, glasba, konstrukcija) ter vseh, ki mi pomagajo in brez katerih predstava ne bi bila takšna. Tako letos, kot lani sta na pri predstavi pomagala tudi pokrovitelja Lupit Pole in Občina Ajdovščina, ki se jima res zahvaljujem.

Ste se za predstavo kaj posebej pripravljali?

Seveda. Vsi so imeli dodatne treninge, saj nam brez tega ne bi uspelo. Pri otrocih smo izkoristili tudi obe stavki učiteljev in pripravili dodatne treninge v tistih dneh. Odrasle pa so se odrekle nedeljskemu poležavanju na kavču in to zamenjale za intenzivne treninge. Vsekakor je bilo veliko dodatnega dela in tudi dekleta so res vložila veliko časa in truda v to predstavo. V februarju smo gostili tudi Anjo Šivic, ki nam je pokazala svoje trike in nas naučila nekaj novega. 

Torej ni šale? 

Ne. Treninge in predstavo jemljem resno. Marsikdo, ki se odloči in pride k mojim uram, je na začetku presenečen, ker ne dopuščam 'švercanja' na treningu. Niti pri odraslih niti pri otrocih. Gre za skoraj individualno vadbo, saj so skupine pri odraslih maksimalno do 7 ljudi, pri otrocih 12. Tako se lahko res posvetim vsakemu posebej. In mislim, da se lahko prav vsaka pohvali z napredkom. To me polni z energijo in voljo, da vztrajam. 

Iris, hvala za pogovor. Torej lahko povabimo vse bralce Lokalnih, da si čim prej zagotovijo vstopnice za 18. uro, saj je predstava ob 16.00 že razprodana. Kje lahko kupijo vstopnice?

Karte lahko kupijo v studiu Sport pole dance, vsak dan od 15.00 do 20.00. Sicer jih bo možno kupiti tudi na dan predstave. Ja, predstava bo to soboto, 14. aprila v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Vabljeni, seveda. 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #intervju, #poledance

Kolofon