Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovci brez tekme do novih točk

Za ajdovskimi ligaši je nov vikend na igriščih. Najmanj dela so imeli rokometaši, ki so po neprihodu gostov v Ajdovščino, ostali brez tekme. V gosteh pri Žalčankah so bile uspešne Mlinarke, nogometaši Ajdovščine pa v Tolminu niso osvojili točk, KK Leone Ajdovščina doma boljši od Hidrie.

Ajdovski rokometaši bi morali v petek zvečer, na domačih Policah gostiti ekipo Velike Nedelje, ki je trenutno predzadnja na lestvici. Gostje pa so nato odpovedali prihod v Vipavsko dolino, sledi verjetno zmaga z 10 : 0, za zeleno mizo. Tudi tako ajdovska ekipa ostaja v zelo dobrem položaju pred zaključkom tekmovanja.

Ajdovske rokometašice so uvodno tekmo končnice, za razvrstitev med 5. in 9. mestom, odigrale v Žalcu. Ekipa Mlinotesta je vodila večino tekme in na koncu zasluženo osvojila dve točki. Najboljša strelka pri Ajdovkah je bila Špela Ferfoja. Naslednji vikend v domačo dvorano prihaja Ž.U.R.D Koper.

Ajdovska nogometna ekipa je gostovala v Tolminu in doživela poraz z 3 : 0. V prvem polčasu sta obe mreži mirovale, tekma pa se je prelomila v 59. minuti, po zadetku Torkarja. V 70. minuti je zadel Zaletelj, v izdihljajih tekme pa je zmago domačih potrdil Šturm.  V soboto prihaja v Ajdovščino Jadran Hrpelje-Kozina.

Mnogo boljše volje pa so bili ajdovski košarkarji, ki so na domačem parketu ugnali Hidrio z 80 : 76. V zelo napeti tekmi so domači v zadnjih minutah prikazali več in se veselili novih točk. Blaž Abram je dosegel 25 točk. Sledi gostovanje v Pivki.

 

* Fotografija je simbolična - Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #košarka

Kolofon