Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Moja pobuda in strategija za mlade – v eni delavnici

Petek 13. bo za mlade v Ajdovščini priložnost, da se posvetujejo o pobudah v okviru participativnega proračuna. Dobili so namreč posebno priložnost, da vsi, stari med 15 in 30 let ne samo predlagajo svoje pobude, pač pa zanje tudi glasujejo. Tako imajo mladi kar dvojno glasovalno pravico - za pobude mladih in v območju, kjer imajo stalno bivališče tudi pravico do glasovanja za ostale pobude.

Mladi vabijo: »Če tudi tebi ni vseeno za tvoj kraj pridi na delavnico in skupaj skreirajmo pobude, zaradi katerih bomo mladi v Občini Ajdovščina še bolj kvalitetno živeli«.

Vse o participativen proračunu tukaj: https://www.ajdovscina.si/mojapobuda/, na Facebooku pa tudi dogodek: https://www.facebook.com/events/239277796616663/.

Na delavnici bo predstavljeno kakšne pobude je znotraj meril sploh možno oblikovati, na primerih preteklih pobud pa si bomo pogledali, kakšne pobude ustrezajo merilom, kako jih oblikovati in kako zbirati glasove. 

Istočasno pa bo na dogodku govora tudi o novi Strategiji za mlade v Ajdovščini. V okviru priprave nove Strategije za mlade 2019-2023 v občini Ajdovščina vas člani Mladinskega sveta Ajdovščina vabijo, da se jim pridružite na delavnici, kjer bodo na zanimiv, interaktiven, zabaven in sproščen način skupaj iskali ideje za ukrepe, ki jih bi lahko vključili v Strategijo za mlade 2019-2023.

Delavnica bo potekala v petek, 13.4.2018 od 18:00 do 20:30 v Mladinskem centru Hiša mladih.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #mojapobuda

Kolofon