Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Le še nekaj dni nas loči do 4. Ultra Trail Vipavska dolina

Vipavsko dolino bo vsak čas ponovno zajela tekaška mrzlica, govorimo seveda o Ultra Trailu Vipavska dolina, do katerega nas loči le nekaj dni. Dogodek je v treh letih postal največja tovrstna prireditev v Sloveniji, organizatorji pa tudi tokrat napovedujejo številne novosti, z željo da se jim na štartu pridruži čimveč tekačev.

Z veseljem napovedujemo četrti Ultra Trail Vipavska dolina, na katerem boste lahko tekači izkusili večurno avanturo v naravi s čudovitimi razgledi od Triglava, Dolomitov vse do Jadranskega morja. Hkrati pa vam predstavljamo turistični biser naše Vipavske doline. Izberete lahko traso v treh dolžinah in sicer 100 km, 50 km ter 30 km. Če pa želite doživeti adrenalin skupinskega duha vam na 100 km progi ponujamo tričlanske štafete, kjer vsak član preteče svoj del proge. V sodelovanj z Majskim tekom vam letos ponujamo tudi 11 km cestni tek ter otroške teke.  To, da smo v treh letih postali največja tovrstna prireditev v Sloveniji, nas tudi v mednarodnem prostoru uvršča med razpoznavne in uveljavljene. Na letošnji četrti izvedbi, od 11. maja do 13. maja pričakujemo rekordno udeležbo tekačev, preko 750 iz 25 držav.

Tekači so se na to tako zahtevno tekaško preizkušnjo lahko pripravljali tudi v okviru UTVV pripravljalnih tur, ki sta jih vodila domača ultraša Anja Klančnik ter Andi Mamić. Od novembra naprej smo pripravili dva treninga na mesec, ter tako pretekli pobočje Nanosa,  pobočje zasnežene Angelske Gore, Kovka, Otiškega okna, Trnovskega gozda z Golaki, Čavnom, Kucljem, Malo goro, Velikim robom, Skoznom; tja do Vitovelj, Črnič ter obronkov Krasa od Batuj, preko Erzelja, Goč ter Štjaka. Tekači so si tako lahko ogledali teren ter marsikateri svoj trening nadomestili s tekom v skupini, ob druženju, izmenjavi izkušenj in nasvetov glede opreme ter prehrane. Pri tem je bilo slišati: »Hvala za energijo; nebeško, nepozabno, adrenalinska idila, čista uživancija« in to kljub ali pa morda prav zato, ker so bili treningi naporni, časovno dolgi tudi do 8 ur, polni improvizacije, iskanja poti, noči, dežja, burje, megle, blata in snega. Marsikoga so prav skupni vzdržljivostni, psihični in fizični treningi spodbudili in motivirali, da si postavi nove »nemogoče« izzive in jih preizkusi že na 4. Ultra Trail Vipavska dolina v maju. Izkušnje in zadovoljstvo ob prihodu v cilj bodo nepredstavljivi!

UTVV

Primorce in tudi vse ostale vabimo, da začutite tremo in hkrati željo tekačev po premagovanju samega sebe. Zato ste vsi vabljeni na starte v rimskem obzidju Ajdovščine, srednjeveško vasico Vipavski Križ ter idilično vinorodno vasico Goče; ter na cilj vseh treh dolžin v Vipavo v Kamp Turo. Skozi startno linijo jim bomo skupaj zaželeli naj uživajo, jih spodbujali tudi ob progi in seveda čestitali ob prihodu v cilj. Prav tako bo omogočen prenos v živo iz ciljnega prostora, ter prenosi na posameznih markantnih kontrolnih točkah, kot je na primer točka vrh Nanosa – Pleša. Med dirko lahko tekmovalce stalno spremljate tudi na spleti platformi. Več informacij o dirki najdete na www.ultratrail.si.

Vsekakor bo letošnji Ultra Trail Vipavska dolina pravi tekaški spektakel, bodite tudi vi del tega!

UTVV - Boštjan Mikuž, Anja Klančnik

UTVV

 

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport, #vipavskadolina

Kolofon