Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

71 prijavljenih posadk na letošnjem Reliju Vipavska dolina

Vročica pred relijem Vipavska dolina narašča, saj nas do dogodka loči le še teden dni. Dirkalni spektakel bo ponovno v Ajdovščino privabil pisano zasedbo, saj je na štartni listi 71 reli dirkalnikov, od tega kar sedem izredno atraktivnih vozil, razreda R5.

Z dogodkom v Vipavski dolini se začenja sezona relija na slovenskem. Osma izvedba bencinskega spektakla na naših tleh bo znova postregla z atraktivno štartno listo. Predvsem hitri, zmogljivi in atraktivni dirkalniki so namreč največji magnet za gledalce. Skoraj zagotovo lahko trdimo, da bo tokratni reli izjemno zanimiv in verjetno najmočnejši doslej. Na štartu je namreč kar sedem, tako imenovanih, R5 dirkalnikov. Le ti so trenutno najmočnejša reli kategorija, če seveda ne štejemo WRC dirkalnikov, ki pa tako ali tako nastopajo le v relijih svetovnega prvenstva.

Gledalci boste imeli moč videti precej ostalih zanimivih vozil in posadk, prava paša za oči bodo tudi predvozila, znamke Porsche. Na štartu je zbrana tako rekoč vsa slovenska reli smetana, tudi domačih junakov ne manjka. Na prijavni listi pogrešamo le Roka Jerkiča, ki očitno še ni uspel pripraviti svojega MG Roverja. V ožji krog favoritvo zagotovo spadajo predvsem tujci z močnimi R5 vozili, verjamemo pa, da se bo v boj za zmago vmešal tudi Rok Turk. Idrijčan bo ponovno sedel za volanom atraktivnega Peugeota 208 T16 R5 in se bo poskušal odkupiti za lansko napako na HP predmeja. Seznam vseh prijavljenih posadk najdete na spodnji povezavi.

SEZNAM PRIJAVLENIH POSADK NA 8. RALLY VIPAVSKA DOLINA

Preberite tudi: Rally Vipavska dolina tudi letos na Predmejo

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon