Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Primorski derbi v roke ajdovskim rokometašicam

V pestrem športnem vikendu so ajdovski ligaši zabeležili dve zmagi ter poraz. Mlinarke so zasluženo slavile v primorskem derbiju, košarkaši so z odliko opravili gostovanje v Pivki, malce slabše volje pa so bili nogometaši Ajdovščine, ki so na domačem terenu doživeli minimalen poraz.

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta nadajujejo s končnico za razvrstitev med 5. in 9. mestom. Zaenkrat jim kaže odlično, saj so ponovno upravičile vlogo favoritonj in na domačih Policah premagala sosede iz Obale. Po 60. minutah je semafor pokazal 25 : 21. Ajdovke so precej medlo vstopile v tekmo in dopustile tekmicam, da povedejo s 4 : 6. Nato pa prestava višje, ostrejša obramba in že nekaj minut kasneje je bil rezultat 11 : 7.  Ob odmoru so tako domačinke vodile z 12 : 10, razigrana je bila Špela Ferfolja s petimi zadetki. V drugem polčasu so Mlinarke popolnoma zagospodarile na igrišče, igralke Kopra pa so se že kaj kmalu vdale v usodo. Vseeno so ob koncu malce ublažile razliko, saj je domači trener Lapajne precej minut namenil tudi mlajšim ajdovskim igralkam. Tako so točke zasluženo ostale v Ajdovščini, naslednja priložnost zanje pa bo že prihodnji vikend pri RK Ljubljani.  Pri Mlinarkah je 7 golov dosegla Špela Ferfolja, izkazala pa se je tudi vratarka Anja Bratina, ki je zbrala deset obramb.

Ajdovski košarkaši nadaljujejo z dobrimi igrami v spomladanskem delu prvenstva, v končnici za razvrstitev. Tokrat so gostovali v Pivki in se razveselili zmage z 77 : 93. Gostje so celotno srečanje prevladovali in prednost višali iz četrtine v četrtino. Zaslužena zmaga za Ajdovščino, ki je tako zaključila s sezono, v katerem so igralci v rednem delu zasedli šesto mesto, nato pa v razigravanju pristali na tretjem mestu.

Ajdovski nogometaši so na domačem Mestnem stationu gostili ekipo Jadran Hrpelje-Kozina. Pred maloštevilnimi gledalci se je prelomni trenutek srečanja zgodil v 31. minuti, ko je bil iz enajstmetovke uspešen Matej Rojc in gostje so povedli z 0 : 1. Domači so do konca srečanja sicer poskušali preobrniti srečanje, a žal nobena izmed žog ni končala v mreži vratja Jadrana. Prihodnjo soboto v Ajdovščini gostuje Izola.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet, #košarka, #jamarstvo

Kolofon