Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Držimo pesti za inovativne ajdovske Popre

Kar 400 mladih podjetnih talentov, ki je tekmovalo na vseslovenskem izboru najboljše podjetniške ideje POPRI, je oddalo pisne podjetniške naloge na Primorski tehnološki park in se potegovalo za uvrstitev med najboljše. Naloge je pregledala strokovna komisija ter med tekmovalci izbrala 10 polfinalistov iz posameznih treh kategorij. Med njimi najdemo seveda tudi dve ekipi iz naše občine Ajdovščina.

Letos so se učenci iz OŠ Šturje in OŠ Dobravlje med 400 mladimi s skupno 142 podjetniškimi idejami iz cele Slovenije s svojo podjetniško idejo v tekmovanju POPRI uvrstili med 10 polfinalistov v svoji starostni kategoriji.

Mentorici Tanja Krapež in Andreja Vister iz Razvojne agencije ROD sta učence 7., 8. in 9. razredov štirih osnovnih šol v okviru podjetniških krožkov, ki sta jih izvajali med šolskim letom, pripravljali preko spoznavanja pojmov podjetništva, skupnega reševanjem problemov, različnih tehnik ustvarjanja idej, temeljnih elementov poslovnega modela do končanega prototipa. V okviru podjetniških krožkov so tako sodelovali tudi učenci OŠ Danila Lokarja Ajdovščine in OŠ Draga Bajca Vipava.

Učenci OŠ Šturje (Tristan Kretič, Zarja Pelicon, Lara Likar) so strokovno komisijo tekmovanja za najboljšo podjetniško idejo POPRI prepričali s podjetniško idejo HOT COLD. To je naprava, ki vsebuje senzor gibanja in temperature, ki jo namestimo v električni avtomobil, v katerem se v primeru visoke temperature samodejno vklopi klima, ki s hlajenjem preprečuje, da bi se otrokom ali hišnim ljubljenčkom, kaj zgodilo.

Učenci OŠ Dobravlje (Filip Sluga, Gašper Samec, Andraž Mikuž) pa so prepričali komisijo s podjetniško idejo FRUITGO. To je predelano vozilo, ki kmetom in sadjarjem omogoča več funkcijsko uporabo vozila za obrezovanje, obiranje, transport in prodajo pobranih pridelkov s premično tržnico.

OŠ Dobravlje

Svoji podjetniški ideji in poslovna modela bosta ekipi predstavili komisiji jutri, v torek, 17. aprila 2018, z željo, da sta podjetniški ideji najboljši. Zvečer pa se bodo mladi v SNG Nova Gorica udeležili zaključne prireditve tekmovanja POPRI, na kateri jih bo kot častni gost nagovoril tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Nato bodo razglasili zmagovalce in podelili nagrade. Nagradni sklad tekmovanja POPRI znaša 5.000 evrov. Držimo pesti!

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #šolstvo, #podjetništvo

Kolofon