Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Čas za oddajo pobud se bliža - Moja pobuda 2018

Delavnice za participativni proračun bodo potekale še do konca aprila, a čas za oddajo pobud se bliža. Vaše pobude morajo biti oddane do 4. maja po navadni pošti in do 6. maja po elektronski pošti. 3. maja bo na Občini Ajdovščina organizirana pomoč vsem, ki jo pri oddaji pobude potrebujete.

Vse informacije v zvezi s tem, kako oddati pobudo, so na voljo na spletni strani: www.ajdovscina.si/mojapobuda/oddaj_pobudo/. Pomoč pri oddaji pobude bo tistim, ki jo potrebujejo, na voljo 3. maja, vse pa, ki bi jo želeli vabljeni, da se predhodno najavijo na spletni naslov: obcina@ajdovscina.si  ali po telefonu 05 365 91 10. Pobude lahko oddajo vsi občani, ki do dne oddaje dopolnijo 15 let.

Občani, ki nameravajo pobude oddati vabljeni, da z oddajo ne odlašajo do zadnjega trenutka, saj so za določene pobude potrebne različne poizvedbe, ki jih morda ni možno pridobiti v zadnjem trenutku. Prav tako je smiselno pobude v kraju nekoliko uskladiti, da ne prihaja do prevelike razpršitve glasov. Pobude so sicer lahko oddne tudi po elektronski pošti in sicer do 6. maja do polnoči, a morajo biti zaradi podpisov skenirane.

Največ pobud, ki se v prvem krogu niso uvrstile na glasovanje, je izpadlo, ker niso ustrezale merilu o višini financ med 5.000 in 15.000 EUR, izjemoma 25.000, če pobude obsegajo območje večih krajevnih skupnosti. Pobudniki so svoje predloge prenizko finančno ocenili, organizatorji pa so zato pripravili tudi primer stroškovnika, ki je dostopen na spletni strani. Za vsa vprašanja v zvezi z višino financ, lastništvom zenljišč in drugimi zadevami se lahko predlagatelji obrnejo na Občino Ajdovščina, ki pri tem obljublja pomoč. 

 

Preberite tudi: Moja pobuda - drugi krog izvajanja participativnega proračuna v občini Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #mojapobuda

Kolofon