Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Domača točka Ajdovcev proti Izoli

Ligaška tekmovanja se počasi prevešajo h koncu, vseeno pa so bile minuli vikend na delu dve ajdovski ekipi. Rokometašice Mlinotesta so na gostovanju doživele poraz, ajdovski nogometaši pa so na domačem terenu iztržili neodločen izid proti Izoli.

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so v soboto gostovale v Ljubljani pri tamkajšnjem RK Ljubljana. V tekmi, ki ni imela pravega tekmovalnega naboja, so ob koncu slavile domačinke, kljub vsemu pa so bile tudi Ajdovke blizu veselju. Mlinarke so namreč večino tekme vodile in narekovale svoj tempo, še deset minut pred koncem so vodile z 23 : 24. Nato pa je sledlil padec v igri, nekaj minut nezbranosti in Ljubljančanke so izkoristile ponujeno. Končni rezultat je bil tako 27 : 26. Ajdovke bodo kljub porazu ob koncu lige zasedle peto mesto, do konca sezone pa jih čakata še domača tekma proti Žalčankam ter gostovanje v Kopru. Na sobotni tekmi je Špela Ferfolja zadela osemkrat.

Nogometaši Ajdovščine so na domačem terenu gostili Izolane ter iztržili neodločen izid, saj se mreži nista zatresli. V tekmi, ki prav tako ni imela posebnega tekmovalnega naboja, sta ekipi pokazali dobro igro ter gledalcem ponudili zanimivo predstavo. Tako eni kot drugi so imeli svoje priložnosti, a zadetka vseeno ni bilo. Pri domačih je najlepšo priložnost v drugem polčasu zapravil Haris Ibraković, velja pa pohvaliti tudi domačega vratarja Izaka Bajca, ki je nekajkrat lepo posredoval. Ajdovci ostajajo na šestem mestu lestvice, že v sredo pa jih čaka gostovanje v Biljah.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet

Kolofon