Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Plesni center ADC osvojil žirijo v Sarajevu

Od 13. pa do 15. aprila je v Sarajevu potekal veliki mednarodni plesni festival Inter dance fest na katerem je nastopilo kar 2750 plesalcev ter 82 plesnih klubov iz 7. različnih držav. Festival je ponudil 72 ur čistega plesa, svoj pečat pa so pustili tudi člani in članice ajdovskega ADC-ja.

V Sarajevu so tekmovali tudi plesalci Plesnega kluba ADC. Tekmovali so v kategorijah hip hop in sicer solo, duo ter 2 formaciji;mladinska in članska. Iz festivala,ki je plesalcem predstavljal ne samo tekmo ampak tudi obisk in doživetje bosanske prestolnice s tradicionalno Baščaršijo, so se vrnili navdušeni nad prijaznostjo ljudi, dobro hrano, z novimi dogodivščinami, poznanstvi, prijateljstvi, in seveda s fantastičnimi rezultati. Pika na i pa je bil domači sprejem, ki so ga zorganizirali starši plesalcev ter simpatizetji ADC-ja. Le ti so plesalce pričakali na avtobusni postaji s pogostitvijo, transpatenti in napisnimi tablami. Otroci, nekateri starši ter trenerji in vodja Alice Stojko Saliu, Aleš Trdin ter Nika Burazer so s ponosom izstopili v prepevajočo skupino navijačev z diplomami in medaljami.

Plesni center ADC

Poglejmo še rezultate, mladinska formacija je osvojila odlično 3.mesto, prav tako je 3.mesto osvojila članska formacija. Katjusa Gorkič in Evelin Bajc sta si med 80 pari priplesali 2.mesto, Zala Drofenik in Neja Jereb 6.mesto, Nick Keber in Lana Gorkič 2.mesto, Tim Vodopivec pa je zasedel 1. mesto.

Zadovoljni z odličnimi rezultati se ADC-jevci s polno paro pripravljajo dalje na ostala plesna tekmovanja in nastope, ki jih bo v pomladansko poletnem času še veliko.

Ana Schnabl

#šport, #ples

Kolofon