Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Slovenija do medalje na Svetovnem prvenstvu belgijskih ovčarjev v Ajdovščini

Z zaključno slovesnostjo se je včeraj v Ajdovščini končalo svetovno prvenstvo belgijskih ovčarjev. Dogodek, ki je v naše kraje pripeljal številne tekmovalce iz kar 38 držav, se je končal tako kot so si organizatorji želeli, z medaljo tudi za slovensko reprezentanco. Več v obširni fotogaleriji Boštjana Volka.

Svetovno prvenstvo, pa naj bo kakršnokoli že, se v majhnem okolju kot je Vipavska dolina ne zgodi ravno vsak dan. Dogodek, ki je v naše kraje privabil številne tekmovalce in obiskovalce iz celega sveta, je bil izrednega pomena za Ajdovščino in okolico. Na svoj račun so prišli skorajda vsi, ki se tako ali drugače, ukvarjajo s turistično ponudbo. V minulem tednu je bilo praktično nemogoče dobiti prosto sobo v dolini, roke pa si manejo tudi ponudniki storitev na stojnicah, saj so šli njihovi ročno izdelani unikatni izdelki vseh vrst in pasji pripomočki kot za med.

Slovenija

Po pričakovanju je imela Nemčija najštevilčnejšo reprezentanco in je zato domov odnesla tudi največ odličij, veselje Sloveniji pa priborila Tomaž Dražumerič iz Celja in njegov triletni belgijski ovčar Gringo. Kolajno sta osvojila v disciplini kolesarjenja s psom. “Svetovnega prvenstva sva se udeležila prvič in to povsem brez pričakovanj, saj je kolesarjenje s psom za naju z Gringom dopolnilna disciplina za nabiranje kondicije pri reševanju, ki je najina osrednja disciplina,” je za Primorske novice dejal Tomaž Dražumerič, sicer poklicni gasilec. “Vzdušje in organizacija tekmovanja pa sta bila vrhunska, zato sem se v Ajdovščini odlično počutil,” je Celjan strnil občutke številnih tekmovalcev, ki jih je malce presenetilo vreme, saj jo je v noči na petek zagodla močna burja in odnesla nekaj šotorov, preostale dni pa je sonce pripekalo kot poleti.

Športno kinološko društvo Ajdovščina

Prvenstvo je tako za nami, razen manjših organizacijskih zapletov, pa se vsi strinjajo, da je Ajdovščina pripravila izvrsten dogodek, ki bo udeležencem zagotovo ostal v lepem spominu. Tako po športni plati, kot tudi po gostoljubju. Zato čestitke Športno-kinološkemu društvu Ajdovščina in Društvu belgijskih ovčarjev Slovenije za ves trud, ki je bil vložen v to, da se gostje vračajo domov zelo zadovoljnih obrazov. Vipavska dolina je tako le še dodatno utrdila svoj sloves super turistične destinacije, prvenstvo pa je dodalo svoj velik prispevek tudi v gospodarskem smislu.

SP Belgijskih ovcarjev (9)SP Belgijskih ovcarjev (11)SP Belgijskih ovcarjev (10)SP Belgijskih ovcarjev (21)SP Belgijskih ovcarjev (12)SP Belgijskih ovcarjev (22)SP Belgijskih ovcarjev (23)SP Belgijskih ovcarjev (24)SP Belgijskih ovcarjev (33)SP Belgijskih ovcarjev (34)SP Belgijskih ovcarjev (35)SP Belgijskih ovcarjev (36)

SP Belgijskih ovcarjev (1)SP Belgijskih ovcarjev (2)SP Belgijskih ovcarjev (3)SP Belgijskih ovcarjev (14)SP Belgijskih ovcarjev (13)SP Belgijskih ovcarjev (15)SP Belgijskih ovcarjev (26)SP Belgijskih ovcarjev (27)SP Belgijskih ovcarjev (25)SP Belgijskih ovcarjev (38)SP Belgijskih ovcarjev (39)SP Belgijskih ovcarjev (37)

SP Belgijskih ovcarjev (4)SP Belgijskih ovcarjev (5)SP Belgijskih ovcarjev (6)SP Belgijskih ovcarjev (16)SP Belgijskih ovcarjev (18)SP Belgijskih ovcarjev (17)SP Belgijskih ovcarjev (29)SP Belgijskih ovcarjev (28)SP Belgijskih ovcarjev (30)SP Belgijskih ovcarjev (40)

SP Belgijskih ovcarjev (7)SP Belgijskih ovcarjev (8)SP Belgijskih ovcarjev (19)SP Belgijskih ovcarjev (20)SP Belgijskih ovcarjev (31)SP Belgijskih ovcarjev (32)

 

* Fotogalerija: Boštjan Volk

* Ostali dve fotografiji: FMBB & Kinološko društvo reševalnih psov Celje.

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #turizem, #fotogalerija, #fmbb2018

Kolofon