Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Stopničke za Črn Trn na uvodni BMX tekmi v Rivignanu

V italijanskem Rivignanu sta v soboto in nedeljo potekali uvodni preizkušnji kolesarske discipline BMX race, za pokal Alpe Adria. Na tekmovanju je nastopilo tudi šest predstavnikov ajdovskega Črnega Trna, najbolj zadovoljen pa se je domov vrnil Tim Rovtar, ki je dvakrat stopil na zmagovalne stopničke.

Težko pričakovana nova sezona discipline BMX race se je začela le nekaj deset kilometrov stran iz Slovenije, v Rivignanu, ki je predvsem ajdovskim tekmovalcem zelo dobro poznan kot eno boljših in bližnjih trening vadbišč v pozno jesenskem in pomladanskem času. Alpe Adria je serija tekmovanj, ki vklučuje sedem prizorišč in na vsakem prizorišču sta po dve dirki, tako soboto kot tudi v nedeljo. Slovenskim tekmovalcem je tovrstno tekmovanje prva odskočna deska k elitnejšemu evropskemu pokalu in pa zelo močnima slovaškem in italijanskem prvenstvu. Sončno, skoraj poletno vreme in odlično pripravljena proga ter preko 160 tekmovalk in tekmovalcev je zagotovo dobro znamenje za nadaljevanje pokala, ki je tudi letos privabil zelo veliko Slovencev iz klubov BSX Racing Team, TBP Lenart, KK Črn Trn in KD Rajd.

Tekmovalci ajdovskega kluba se lahko z zadovoljstvom ozirajo v prihodnost, saj so vsi pokazali odlične vožnje in konkurenčnost v močni mednarodni konkurenci. Zagotovo je najbolj zadovoljen Tim Rovtar, ki je oba dneva osvojil drugo mesto, obakrat je zaostale le za Italijanom Allesandrom Bielijem. Preskok v višjo kategorijo ne povzroča večjih težav niti Niku Preku, saj je oba dneva brez težav prišel do finalnih nastopov in ob koncu osvojil četrto ter osmo mesto. Odlične vožnje so prikazali tudi Tine Dovžak, Nejc in Beno Batič ter Maxim Jazbar, le slednji je imel v nedeljo smolo s poškodbo, ki mu je tako žal preprečila nastop na tekmi.

Sezona BMX-a se nadaljuje že čez 14 dni v Mariboru, kjer bo na sporedu tretja in četrta tekma Alpe Adria pokala, obenem pa bodo tekmi šteli tudi za slovenski pokal.

IMG 0054IMG 0076IMG 9722IMG 9580IMG 9784IMG 9884

 

* Vir: MTB.SI

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo, #bmx

Kolofon