Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Visoka in lepa zmaga v Metliki, Ajdovci le še korak do 1.B lige

V soboto zvečer je bila v Metliki odigrana tekma predzadnjega kroga v 2. državni ligi. Ajdovski rokometaši so ob bučni podpori svojih navijačev zanesljivo premagali domačine. Za trinajsto zmago v sezoni je treba pohvaliti prav vse igralce. Sledi zadnja in odločilna tekma, ki bo odločila o napredovanju. Vabljeni v čimvečjem številu na ajdovske Police. Oglejte si fotogalerijo sobotnega dogajanja, ki jo je posnel Primož Brecelj.

Ajdovci so tekmo začeli odločno in silovito, ter v 5. minuti povedli z 0:5. Do 22. minute je razlika ostala enaka, nato pa so naši z delnim izidom 4:0 ušli na razliko 9 zadetkov. Polčas se je končal z 10:18. Drugi polčas je potekal v bolj izenačeni igri, saj je razlika do 44. minute ostala enaka (+8), nato pa sta z zaporednima goloma kapetan Matija Velikonja in Matic Koren le to povišala na deset. Do konca tekme je nato še štirikrat zadel Jani Svetik, zadnji gol za naše pa je v zadnji minuti dosegel Luka Bratina.

Začelo se je slavje na igrišču in na tribunah športne dvorane v Metliki. Na tekmo je Ajdovce prišlo spodbujati veliko število navijačev, ki so se na dolgo pot odpravili z avtobusom in bili pravi 8. igralec naše ekipe. Zato si še posebej navijači zaslužijo pohvale, po koncu tekme pa so se jim ljubljenci zahvalili tudi s transparentom.

Sledi še zadnja tekma v sezoni, proti ekipi Cerklje, ki bo dala odgovor, ali bodo naši napredovali v višjo kategorijo. Tekma bo na ajdovski občinski praznik, v soboto 5. maja, ob 20. uri. Vabljeni v čimvečjem številu na tribune ajdovskih Polic. Naj se moški rokomet v Ajdovščini končno in zasluženo povzpne stopničko višje.

Ekipa RK Ajdovščine je pod vodstvom trenerja Branka Lebana in vodje moštva Robija Žorža nastopila v naslednji postavi: Štrancar Matevž, Velikonja Matija 5, Svetik Jani 5, Peljhan Marko, Vidic Patrick, Stanič Luka, Pelicon Domen 6 (5), Koren Matic 9, Masilo Tilen 5, Bizjak Žan 1, Žbogar Jan, Vunjak Filip, Krauthaker Brane, Bratina Luka 4.

RK Metlika : RK Ajdovščina 23:32 (10:18)

* Tekst: Drago Brecelj

* Fotografije: Primož Brecelj

rk-metlika-rk-ajdovscina-1rk-metlika-rk-ajdovscina-2rk-metlika-rk-ajdovscina-4rk-metlika-rk-ajdovscina-6rk-metlika-rk-ajdovscina-11rk-metlika-rk-ajdovscina-12rk-metlika-rk-ajdovscina-15rk-metlika-rk-ajdovscina-16rk-metlika-rk-ajdovscina-19rk-metlika-rk-ajdovscina-21rk-metlika-rk-ajdovscina-25rk-metlika-rk-ajdovscina-26rk-metlika-rk-ajdovscina-29rk-metlika-rk-ajdovscina-28rk-metlika-rk-ajdovscina-35rk-metlika-rk-ajdovscina-41rk-metlika-rk-ajdovscina-39rk-metlika-rk-ajdovscina-42rk-metlika-rk-ajdovscina-43rk-metlika-rk-ajdovscina-49rk-metlika-rk-ajdovscina-46rk-metlika-rk-ajdovscina-51rk-metlika-rk-ajdovscina-53

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport, #rokomet, #fotogalerija

Kolofon