Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Tine Lavrenčič bronast na državnem prvenstvu v duatlonu

Sezona je v polnem teku tudi za triatlonce. Tako je včeraj v Logatcu potekalo državno prvenstvo v duatlonu, hkrati pa je bila to tudi prva tekma v super pokalu. Tekme se je udeležil tudi ajdovski triatlon klub, ki se lahko pohvali z osvojenim bronom v absolutni konkurenci. Zanj je zaslužen Tine Lavrenčič. Odlični ajdovski rezultati tudi v mlajših kategorijah.

Tekma v Logatcu je potekala v sončnem, a vetrovnem vremenu, udeležilo pa se jo je 180 tekmovalk in tekmovalcev iz vseh slovenskih klubov. Proga je bila tehnično zahtevna in je potekala po obrtni coni Zapolje. Najprej so se pomerile najmlajše kategorije v disicplini cici duatlon (500m - 1km - 250m), nato je sledila disciplina super sprint (2km - 8km - 1km) in nato disciplina sprint (5km - 20km - 2,5km).

Kot rečeno se je v Logatec odpravilo tudi precej članov Triatlon kluba Ajdovščina, domov pa se je najbolj zadovoljen vrnil Tine Lavrenčič. Le ta je v absolutni konkurenci zasedel odlično tretje mesto, v kategoriji člani1 pa drugo mesto. " V močni konkurenci, kot se za DP tudi spodobi, sem osvojil 3. mesto v absolutni konkurenci in s tem izpolnil prvi cilj v letošnji sezoni - osvojitev kategorizacije. Težka tekma, predvsem na drugem teku, kjer sem v izdihljajih moči le uspel streti odpor tekmecev za 3. mesto. Čestitke tekmovalcma na stopničkah in čestitke tudi najmlajšim iz TKA za super rezultate! Hvala vsem za podporo." je ob koncu tekme na svoj Facebook zapisal Tine Lavrenčič.

Triatlon

Rezultati Duatlon Logatec.pdf

Ni bil pa Lavrenčič edini, ki se je odlično odrezal v Logatcu. Mei Lulik je slavila med cicibankami, Lovro Krapež med mlajšimi dečki, Kim Kovač med mlajšimi deklicami, v isti kategoriji pa je bila Isa Valič tretja. Med starejšimi deklicami je Tinkara Stres osvojila tretje mesto ter Uroš Medvedec bron med Veterani1. Čestitke tudi ostalim, ki jim sicer ni uspelo na zmagovalne stopničke, a so vseeno prikazali zvrhano mero borbenosti.

 

* Vir in fotografije: Prijavim.se

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #triatlon

Kolofon