Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Pevski zbor Osnovne šole Danila Lokarja navdušil v Belgiji

Nedolgo nazaj smo poročali, da je mladinski zbor Osnovne šole Danila Lokarja odlično nastopil na na državnem tekmovanju otroških in mladinskih zborov v Zagorju ob Savi. Tokrat pa so mladi pevci in pevke odpotovali v Belgijo in preprosto navdušili.

Na marčevskem, 26. državnem tekmovanju otroških in mladinskih zborov v Zagorju ob Savi si je ajdovki mladinski zbor pripel zlato priznanje. Zbor je izvajal slovensko ljudsko pesem v priredbi Emila Adamiča Vandrovc je privandrov, Ples, skladatelja Damijana Močnika, skladbo Skozi noč srebrno hitita, ki jo je skladatelj Ambrož Čopi napisal prav za ajdovski zbor ter Ptice skladatelja Andreja Makorja, pri kateri je sodeloval tudi pianist Toni Acman.

Za naslednji nastop si je zbor izbral tekmovanje v Neerpeltu, v Belgiji, kamor so se pevci odpravili med prvomajskimi prazniki. Nastop jim je več kot očitno odlično uspel, saj je Mladinski pevski zbor OŠ Danila dosegel 1. mesto s pohvalo (cum laude) in tako postal eden najboljših zborov tekmovanja. S svojim petjem so navdušili tako poslušalce s cele Evrope kot mednarodno sodniško ekipo.

Čestitke vsem pevcem in zborovodkinji Petri Habjanič Gregorc.

img 2448img 2614img 2554img 2830img 2871img 2894img 3040img 3160img 3169img 3284img 3298img 3605img 3826img 3934

 

* Vir in fotografije: Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #fotogalerija, #šolstvo, #kultura

Kolofon