Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Rokometašem Ajdovščine je končno uspel preboj v 1B ligo

Ajdovske Police so bile včeraj prizorišče rokometnega spopada med domačo Ajdovščino ter gostujočo ekipo Cerklje. Tekma, ki je ponujala uvrstitev v višji rang tekmovanja se sicer rezultatsko ni izšla po željah domačih, kljub vsemu pa je bilo ob koncu dovolj razlogov za huronsko veselje na tribunah. Ajdovski moški rokomet se po dolgih letih spet seli v 1B ligo. Do zmage so prišle tudi rokometašice Mlinotesta.

Ajdovski rokometaši so z nestrpnostjo pričakovali včerajšnje srečanje na ajdovskih Policah, saj se jim je ponujala dolgo pričakovana selitev v višji rang tekmovanja, v 1B rokometno ligo. Za brezskrbno napredovanje so potrebovali zmago ali pa remi, obstajala pa je tudi tretja kombinacija, poraz Pomurja proti ekipi Kronosa. Zadnja možnost je bila sicer najmanj verjetna, a ob koncu se je le ta izkazala za pravilno.

Pomembnost tekme je mladim Ajdovcem očitno spodrezala krila, saj na tekmi ni bilo moč opaziti tiste kvalitete in sproščenosti, ki so jo fantje kazali v celotni sezoni. Neobremenjeni gostje iz Cerkelj so namreč brez težav prebijali domačo obrambo in bili vso tekmo v prednosti. Ajdovci nikakor niso uspeli razviti svoje igre, predvsem obramba je bila tista, ki ni bila na ravni mnogih prejšnjih tekem. Domači so po golu Velikonje povedli s 7 : 6, to pa je bilo tudi vse. Nato so gostje prevezeli pobudo in že na odmor odšli z velikih 12 : 16. V drugem delu igre so Ajdovci sicer hitro zadeli in se trudili priključiti gostom, a ko je rezultat sredi drugega polčasa kazal 17 : 24 je bilo jasno, da bo težko prišlo do preobrata.

So pa zato dobre novice prihajale iz Logatca, kjer je domači Kronos presenetljivo držal ugoden rezultat proti ekipi Pomurja. Bolj kot se je tekma v Ajdovščini bližala koncu, bolj je bilo jasno, da domače zmage ne bo, obenem pa je bilo jasno, da tudi Pomurju ne bo uspelo zmagati v Logatcu. Ajdovska tekma se je tako zaključila z 24 : 30, tista v Logatcu pa z 29 : 22. In kljub nepričakovanemu porazu se je veliko slavje lahko začelo. Ajdovščina ima tako zasluženo ponovno spet 1B rokometnega ligaša, ki si ga glede na tradicijo rokometa tudi zasluži. Zato vse čestitke fantom, trenerju Lebanu in vodstvu kluba za uspešno sezono. Omenimo še, da je na včerajšnji tekmi Koren Matic za domače dosegel šest golov.

ŽRK Mlinotest

Dve uri prej so na ajdovski parket stopile tudi rokometašice Mlinotesta, ki so v svoji zadnji tekmi sezone gostile ekipo Žalca. Domačinke so na tekmi upravičile vlogo favorita in slavile s 26 : 24. Najboljša strelka je bila Ferfolja Špela z desetimi zadetki. Mlinarke so tako letošnjo sezono končale na petem mestu.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon