Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovki Kaja in Anisa v finalu letošnje Evrovizije

Na naših straneh smo že dodobra spoznali Kajo Besednjak in Aniso Kete, ki jima je ples način življenja in obenem razlog za številna potovanja po svetu. Že nekaj časa punci živita v Lizboni, kar je tudi razlog, da ju bomo v soboto, 12. maja, spremljali na finalnem evrovizijskem finalu.

Ne naši spletni strani smo vam že nekajkrat predstavili vlog Life in a day of K&A. Punci sedaj že kar nekaj časa živita in ustvarjata v Lizboni kjer vse svoj čas namenjata predvsem plesu. Če jima sledite na družabnih omrežjih, lahko vidite, da se imata res dobro. Spoznali sta ogromno novih ljudi, tamkajšno plesno sceno, delata na njunem blogu in raziskujeta, kakšne so možnosti za delo v bližnji prihodnosti.

No in že kaj kmalu se je pojavila super priložnost. Portugalska bo namreč gostila letošnji finale Evrovizije, kar je seveda priložnost, ki je tudi za plesalce in plesalke lahko odlična odskočna deska. Seveda pa ni tako enostavno priti med četico izbrancev, ki jih bomo lahko gledali v finalnem večeru evrovizijske popevke.

Kaja in Anisa

Kaja in Anisa sta se udeležili plesne avdicije za Evrovizijo in bili sprejeti, tako da bosta na finalnem večeru v soboto, 12. maja, v dvorani Altice Arena, ki sprejme kar 20.000 ljudi, z drugimi plesalci nastopili na odprtju večera in nato še med premorom. Dekleti, ki življenje zajemata z veliko žlico, sta v pogovoru za MMC dejali, da ne le Lizbona, ampak celotna Portugalska že nekaj časa diha s tem glasbenim festivalom. Domačini se pritožujejo le zaradi navala turistov, ki oblegajo prestolnico.

Avdicijo je vodil švedski koreograf, udeležilo pa se je je približno 90 plesalcev. Na avdiciji so prek učenja relativno dolgega dela koreografije preverjali tehniko plesalcev, zapomnitev koreografije, ritem, izraznost, unikatnost ter še posebej tehniko. Ajdovki sta očitno ustrezali njihovim pričakovanjem ustrezali in tako sta sedaj lahko zdaj del finala Evrovizije, in prve - otvoritvene - točke, kjer se predstavijo vse države, ter vmesne točke, kjer se bo prikazalo portugalsko glasbo in kulturo. V obeh točkah sodeluje več kot 40 plesalcev in med njimi sta skoraj edini iz tujine.

Kaja in Anisa

Kot sta punci dejali za MMC portal, za sobotni večer dela več kot tisoč ljudi in je nepredstavljivo veliko logističnega dela. To se pozna tudi pri samem kreativnem procesu - velikokrat spreminjajo koreografijo in tudi sámo osnovo koncepta, saj gre za sodelovanje med koreografom, režiserjem in scenskimi delavci. Poleg tega so Portugalci malce manj organizirani (splošno gledano) kot na primer mi v Sloveniji. Ampak na koncu jim z njihovo energijo in pozitivnostjo vse uspe in punci upata, da bo tako šlo tudi v soboto.

Kaja Besednjak in Anisa Kete sta svoje mesto zdaj našli v Lizboni, kjer se preživljata večinoma z nastopanjem za različne glasbenike, dogodke, pri kreiranju plesnega šova, sta del različnih snemanj reklam, poleg tega pa tudi učita v nekaterih plesnih šolah. Obenem pa še vedno pišeta in ustvarjata svoj blog KA Dance to the world, kjer želita širiti svoj življenjski slog ter kreativne in informativne vsebine, povezane s plesom.

 

Lokalne Ajdovščina

#zabava, #ples, #mladi

Kolofon