Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

V Baru Hiša mladih so zamigali v dobrodelnih ritmih

Rdeči križ Ajdovščina je v sodelovanju z Mladinskim kulturnim centrom Hiša mladih in z roko v roki z lokalnimi didžeji pripravil dobrodelni plesni večer v ritmih različnih žanrov elektronske glasbe Zamigaj v dobrodelnosti. DJ mojstri obljubljajo, da bo elektronsko glasbo na Ajdovskem še slišati. Mladi didžeji so svoj talent in zanimanje delili z vrstniki in drugimi ljubitelji elektronske glasbe.

V ajdovskem Rdečem križu so po vzoru dobrodelnega zumba maratona tokrat pripravili dobrodelni plesni večer, a namesto zumbe so v Baru Hiše mladih tokrat prevladovali ritmi elektronske glasbe. Zanjo so poskrbeli lokalni DJ mojstri, brata Brtinzz, Dominic Sab in Luca Sabattini, pridružila pa se jim je še bratska naveza The Presidents iz Smokvice na Koprskem. “Veseli smo, da so se mladi ustvarjalci odzvali vabilu in za pomoč socialno ogroženim družinam v ajdovski in vipavski občini namenili svoj čas in ustvarjalno energijo, vrstnikom pa omogočili uživanje ob poslušanju elektronske glasbe,” je ob dogodku povedala Nevenka Božič iz ajdovskega Rdečega križa.

Druženje so začeli že popoldne, z brezplačno delavnico za mlade, ki jih zanima poklic didžeja, vsak obiskovalec večerne prireditve pa je bil povabljen, da za dobrodelni namen prispeva po tri evre. “Zbrali smo 189 evrov, odločili pa smo se, da jih bomo namenili za socialna letovanja,” je povedala sekretarska združenja Irena Žgavc. "Povabilu sem se z veseljem odzval, ker je to priložnost, da pokažem, kaj me veseli, kaj počnem in hkrati še pomagam.Upam, da to ne bo edini tovrstni dogodek, prepričan sem, da lahko naše izkušnje delimo naprej in da s podobnimi dogodki še popestrimo glasbeno ponudbo na Ajdovskem,” pa je pred začetkom programa povedal Luca Sabattini.

Z njim sta se strinjala tudi Dominic Sab in Brtinzz, ki pravita, da je med mladimi dovolj zanimanja za elektronsko glasbo, žal pa zanjo v Vipavski dolini ni prav veliko priložnosti. Ena od njih bo letošnji že 4. festival Summer Spark, ki bo 10. avgusta v športnem parku v Budanjah. Teden prej, 3. avgusta, pa koprska DJ naveza The Presidents vabi na prireditev Mladost v Smokvici.

DJ

 

* Fotografije: Alenka Tratnik

Lokalne Ajdovščina

#zabava, #mladi, #glasba

Kolofon