Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Sloveniji je uspelo. Lea Sirk v finalu Evrovizije!

V Lizboni je nocoj potekal drugi polfinalni večer evrovizijske popevke, na njem pa je nastopila tudi Lea Sirk s skladbo Hvala, ne!. In to več kot uspešno, saj je bila kot deveta izbrana v sobotni veliki finale, kjer se bo 26 držav pomerili za zmago na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije. Čestitke. Preberite si nekaj najzanimivejših Twitter odzivov.

Iz drugega polfinalnega večera so se v sobotni evrovizijski spektakel uvrstile Srbija, Moldavija, Madžarska, Ukrajina, Švedska, Avstralija, Norveška, Danska, SLOVENIJA , obstale pa Romunija, San Marino, Rusija, Gruzija, Poljska, Malta, Latvija in Črna gora. Deset držav, ki so nocoj prejele najvišje število glasov - v razmerju 50:50 so odločali tako telefonski glasovi kot nacionalne strokovne žirije -, se bo v sobotnem finalu pridružilo Avstriji, Estoniji, Cipru, Litvi, Izraelu, Češki, Bolgariji, Albaniji, Finski in Irski, ki so si nastop zagotovili na prvem predizboru v torek. V finale se je neposredno uvrstilo še šest držav: Portugalska kot letošnja gostiteljica ter Italija, Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija, ki največ prispevajo v proračun Evropske radiodifuzne zveze.

Pred letošnjim izborom se je Slovenija v evrovizijski finale nazadnje uvrstila leta 2015, takrat si je vstopnico za nastop na zaključnem večeru priboril duet Maraaya, ki je na koncu zasedel 14. mesto.

 

* Naslovna fotografija: Val 202

 

Lokalne Ajdovščina

#zabava, #odzivi, #twitter, #glasba

Kolofon