Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ajdovci poraženi v Mirnu, danes doma proti Ilirski Bistrici

H koncu gre tudi sezona v tretjeligaški nogometni konkurenci. Ajdovska ekipa trenutno zaseda šesto mesto na lestvici, višje ali nižje pa ne more več, zato lahko fantje sproščeno odigrajo še zadnje tri tekme. V soboto so gostovali pri Adrii iz Mirna in izgubili s 3 : 2, danes pa jih čaka domače zaostalo srečanje z Ilirsko Bistrico.

Ajdovski Oranžni so čez vikend gostovali pri Adrii iz Mirna ter se domov žal vrnili praznih rok. Domačini so po zaslugi Roka Pavlina povedli že v prvi minuti srečanja ter tako presenetili Ajdovce. Oranžni so hitro odgovorili in preko Harisa Ibrakovića izenačili v 17. minuti. V 30. minuti je glavni sodnik prestrogo dosodil prosti strel v korist Mirencev, žogo si je nastavil nekdanji igralec Primorja Saša Ranić in zadel dovolj natančno za novo vodstvo domačih. 

V drugem polčasu so Oranžni pritisnili in izid ponovno izenačili. Strelec je bil tudi tokrat Ibraković, ki se je dobro znašel v kazenskem prostoru. Mirenci so zmagoviti gol dosegli v 87. minuti, ko je Tine Hlede močno udaril s 30. metrov in dosegel pravi evrogol. Ajdovcem je nato ostalo žal premalo časa, da bi dosegli gol za izenačenje.

Že danes ob 19. uri čaka ekipo Ajdovščine nova tekma. Na umetni travi bodo gostili Ilirsko Bistrico v zaostali tekmi 24. kroga. V nedeljo pa še zadnja domača tekma na Mestnem stadionu v letošnji sezoni. V Ajdovščino prihaja Tolmin, tekma se bo začela ob 18. uri. Vabljeni podpreti Oranžne na še zadnjih dveh domačih tekmah.

 

* Naslovna fotografija: Primož Brecelj

Lokalne Ajdovščina

#šport, #nogomet

Kolofon