Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Januš Lapajne do naslova prvaka na Slovaškem

Sprememba kluba je bila očitno zadetek v polno za Januša Lapajneta. Potem ko v makedonskem Metalurgu ni dobil dovolj priložnosti za dokazovanje, ga je v svoje vrste povabil slovaški Tatran Prešov. Lapajne pod vodstvom trenerja Goluže redno igra in ima tudi primerno minutažo, ob koncu sezone pa se je z moštvom razveselil naslova državnega prvaka.

Rokometaši Tatrana iz Prešova so osvojili še 12. zaporedno oz. skupno 14. lovoriko v slovaškem prvenstvu. Slovaški predstavnik v SEHA Gazprom ligi je premagal Agro Topolcany s 3:1 v finalu državnega prvenstva, nakar je trener moštva Slavko Goluža, sicer nekdanji selektor hrvaške reprezentance, končal na rokah svojih igralcev.

V zadnjem dvoboju v seriji je Tatran slavil na gostovanju s 25:18, medtem ko je slovenski rokometaš Januš Lapajne dosegel en zadetek. Tatran je to sezono osvojil vse na domači in čehoslovaški sceni, v EHF pokalu pa je prišel vse do skupinskega dela.

Finalno srečanje:

Agro Topolcany – Tatran Prešov 18:25 (6:12)

Tatran Prešov: Cvitkovič, Čupryna – Rabek 4, Butorac 4, Hrstka 9/1, Lapajne 1, D. Krok 2, Babič, L. Urban 2, Pekar, Čip 2, Vučko 1, Abramovič, Kasal.

 

* Naslovna fotografija: Milan Pospiš

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet

Kolofon