Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Zmaga Mlinark za slovo od trenerja Lapajneta

Počasi gredo h koncu ligaška tekmovanja. Z domačo zmago proti Ljubljani so sezono sklenile Mlinarke in se obenem poslovile od igralk, ki odhajajo in zaključujejo kariere. Kot vse kaže pa se poslavlja tudi trener Aleksander Lapajne. Nogometaši Ajdovščine so v nedeljo remizirali s Tolminom, do konca pa jih čaka še srečanje s Hrpeljami – Kozino.

Rokometašice ajdovskega Mlinotesta so v soboto zaključile letošnjo sezono. Za konec so doma gostile ekipo Ljubljane in jo brez večjih težav premagale z 27 : 23.  Ljubljančanke so sicer dobro odigrale prvi polčas, ki so ga dobile z 10 : 12, vmes pa vodile tudi že za štiri zadetke. V nadaljevanju so Ajdovke pritisnile na plin in predvsem v obrambi odigrale mnogo bolj čvrsto kot v prve pol ure. Odlično je na vratih delovala tudi Milena Petković, vse to pa je bilo dovolj za miren zaključek srečanja in domačo zmago. S tem so se Ajdovke oddolžile Ljubljančankam za dva neprijetna poraza v sezoni, tistega pokalnega in prvenstvenega, ki sta bila ključna razloga, da se domača sezona končuje malce nižje od pričakovanj. Na sobotni tekmi je največ, sedem, zadetkov dosegla Nada Pejović, ki se poslavlja od ajdovske ekipe. Z njo pa odhajata tudi Milena Petković ter Sladjana Perazić. Za konec kariere sta se odločili Saša Čermelj ter Meta Pipan, kot vse kaže pa bo prišlo tudi do spremembe na ajdovski klopi. Neuradno naj bi Aleksandra Lapajneta zamenjala dosedanja pomočnica Ana Žigon. K aktivnemu igranju rokometa se po materinstvu najverjetneje vrača Tina Benčina.

Nogometaši Ajdovščine so v predzadnjem krogu gostili ekipo Tolmina in se v zanimivem srečanju razšli z neodločenih 2 : 2. Sproščeno tekmo so bolje odprli gostje, ki so v 12. minuti povedli prek Lapanje. Domači so odgovorili šele v 62. minuti, ko je res lep zadetek uspel Jakobu Krapežu. Popoln preobrat so domači uprizorili petnajst minut kasneje, ko je mladinec Gašper Cigoj dosegel svoj prvenec v ajdovskem dresu. Za tolminsko izenačenje pa je v sodnikovem podaljšku poskrbel Gregor Kos, ki je s pravim evrogolom poskrbel za končni izid srečanja. Ajdovci ostajajo na šestem mestu tretjeligaškega prvenstva, za konec pa jih čaka še sobotno gostovanje pri Jadranu Hrpelje – Kozina.

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rokomet, #nogomet

Kolofon