Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Čas je za Ajdovščino v maju 2018

Prireditev Ajdovščina v maju postaja nazaj tradicija in skrbi, da je zadnji majski vikend namenjen zabavi in razvedrilu občanov. Tako za tiste najmlajše kot za tiste najstarejše. Tudi letos ne bo nič drugače, privoščite si sprostitev ob dobri glasbi, obiščite Dan mladih ali pa že v petek spoznajte letošnjo slovensko evrovizijsko predstavnico, Leo Sirk. Oglejte si ves, zelo bogat program dogajanja ob koncu tedna.

Program Ajdovščine v maju 2018:

Sobota, 26. maj od 8.00 dalje – Grajsko obzidje: Indijanska sobota in Dan mladih

Celodnevni otroški program pod okriljem animacijske skupine FulDoro, ki poskrbi, da otroška domišljija oživi. Postavili bodo pravo indijansko vas, ustvarili glasbene inštrumente, indijanske perjanice in lovilce sanj. Za prave indijance bo poskrbela tudi delavnica s poslikavo obraza in bleščečimi tatuji, ki jih ni nikoli preveč. Otroci bodo sestavili svojo glasbeno točko, skupaj zarajali in zaplesali. Vsak otrok bo svoj izdelek lahko odnesel domov. V športnem kotičku pa se bodo otroci lahko podali na športno dogodivščino. Njihovo spretnost, moč in agilnost bodo lahko preizkusili na poligonu, primernemu za otroke od 3–10 let. Vsak otrok bo prejel tudi simbolično nagrado za sodelovanje.

Po zaključku otroškega programa pa sledi Dan mladih pod okriljem Mladinskega sveta Ajdovščina z namenom združevanja, povezovanja in vključevanja mladih med 15. in 29. letom starosti. Mladi se bodo lahko ob kavici družili z ajdovskim županom, ga povprašali o strategiji za mlade in mu podali svoje predloge, kritike, pohvale ter ideje o dogajanju v naši občini. V lounge roomu se bodo predstavile mladinske organizacije in obiskovalcem predstavile svoje dejavnosti. Dan mladih pa se bo zaključili v smehu. Ob 19.30 se bo na odru pridružila mlada, vzpenjajoča zvezda Stand – up komedije, domačin Blaž Curk. Vsak obiskovalec, ki pa se bo udeležil vsaj treh delavnic bo dobil prav posebno nagrado - karto za večerni koncert po ceni 3€, zato pridite in preživite sproščen dan.

Mi2

Sobota, 26. maj od 21.00 dalje – Športni park Pale: koncert skupin Zablujena generacija, Mi2 in Tabu

Koncert skupin Zabljuena generacija (ob 21.00), Mi2 (ob 22.10) in Tabu (ob 00.00) – nepozabno bo! Vstopnice v predprodaji na vseh Eventimovih prodajnih mestih po 8 €, na dan koncerta bo vstopnina 10 €.

Nedelja, 27. maj od 8.00 dalje – Grajsko obzidje: Pravljična nedelja

Nedeljsko druženje z otroki bo pravljično in čarobno, saj se bodo znašli v svetu super junakov in pravljic, kjer ne bo manjkalo gusarjev, princesk ... V ustvarjalnem kotičku si bodo otroci izdelali svojo poljubno masko ali krono, ves čas pa jih bo zabaval klovn Bine, ki bo otroki izdeloval figurice iz balonov.

Animirana ustvarjalna delavnica Pravljilutkice otroke vzpodbuja h kreativnosti – otroci bodo ustvarili svoje lutke, določili naslov ter zgodbo, glavne like ter skupaj uprizorili svojo lutkovno predstavo, ki bo vsekakor unikatna, magična in neponovljiva.

Za zaključek otroškega programa pa si bodo ogledali otroško predstavo Tačke na patrulji, ki govori o prijateljstvu, pogumu in vzajemni pomoči. Lepo vabljeni vsi otroci in otroci po srcu.

Nedelja, 27. maj od 17.00 dalje – Grajsko obzidje: glasbeni nastop Dejan Vunjak in Brendijeve barabe

Zabava za vse generacije brez vstopnine! Lepo vabljeni! Vstop prost. Oba dneva bo v grajskem obzidju tudi sejem lokalnih izdelkov, pridelkov in produktov pridnih domačih rok ter mini otroški zabaviščni park.

Lea Sirk

Ostalo:

Koncert: Lea Sirk - MKC Hiša mladih (petek, 25. maj): Po izjemnem nastopu na Pesmi Evrovizije se Lea Sirk odpravlja na vseslovensko turnejo z naslovom Hvala, ne! V desetih letih pevske kariere je izkusila in se naučila veliko. Svojo solistično pevsko kariero je gradila počasi in vztrajno. Zdaj pa je prišel njen čas, da stopi na oder in da publiki to, kar si je vedno želela. Vstopnina: prvih 100 kart 9 €, ostali 11 €, zadnje 3 dni 13 €.

4. po Vipavski dolini s Tomosi (sobota, 26. maj): Start prve skupine udeležencev bo ob 9.30. Pot je krožna, dolga 63 km in poteka po vaseh Vipavske doline (Potoče, Preserje, Batuje, Vrtovin, Kamnje, Dobravlje, Šmarje, Podnanos, Manče, Podraga, Vipava). Prihod na cilj: parkirišče Avto Krke je predviden ob 16.30. Sledi pogostitev udeležencev in podelitev nagrad. Prireditev bo potekala v vsakem vremenu.

 

Še več dogodkov v zelo pestrem vikendu na ajdovskem pa najdete v Koledarju prireditev.

 

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #zabava

Kolofon