Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Odličen začetek sezone za Eneja Krševana

Lanski državni podprvak v motociklističnem razredu mini moto, Enej Krševan, se v letošnji sezoni udeležuje dirk predvsem na italijanskih tleh, kjer mu gre tudi v precej močnejši konkurenci, izvrstno od rok. Zaenkrat je odpeljal štiri dirke, prav na zadnji pa mu je uspelo stopiti tudi na zmagovalne stopničke.

Sezona se je za mladega Eneja začela že konec meseca aprila s prvo etapo italijanskega prvenstva CNV (Campionato Nazionale Velocita) v Preceniccu in se nato nadaljevala pretekli vikend v Pomposi. Enej tekmuje v kategoriji Ohvale 160 Rookies, ob sebi pa ima precej močno italijansko konkurenco.

Prvi dve dirki (Precenicco) je Enej Krševan končal na petem in sedmem mestu. Tretjo in četrto dirko (Pomposa) pa na šestem in drugem mestu. Tretja dirka je bila zelo napeta, saj je bilo prvih sedem dirkačev večino dirke znotraj dveh sekund, kolo ob kolesu. V zaključku dirke pa so se znotraj cca. ene sekunde zvrstili dirkači od drugega do šestega mesta. Enej je za peto uvrščenim zaostal zgolj za 6 stotink sekunde in za drugim le sekundo. Četrto dirko pa je Enej presenetil vse, saj je iz sedmega štartnega položaja suvereno prišel do zanesljivega drugega mesta.

Enej Krševan

Ekipa je s sezono zelo zadovoljna, saj jim je v Pomposi končno uspelo pripraviti motor do te mere, da je konkurenčen. V vmesnem času se je začelo tudi slovensko državno prvenstvo CHD (minimoto, skuter, supermoto), kjer trenutno žal ni Enejeve kategorije. Imajo pa zato še enega aduta, mlajšega Tiana Krševana, ki tekmuje v kategoriji Minimoto otroci 1. Trenutno mu gre odlično od rok, saj ga najdemo prav na vrhu lestvice najboljših.

 

* Vir in fotografije: Enej Krševan Facebook

Lokalne Ajdovščina

#šport, #motociklizem

Kolofon