Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Podpisali pogodbo za izgradnjo ploščadi za parkiranje in vzletanje helikopterjev na letališču v Ajdovščini

V torek, 29. maja, je državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Miloš Bizjak skupaj s Stojanom Stoparjem, direktorjem Stopar PGM, d. o. o., v logističnem centru zaščite in reševanja Ajdovščini podpisal pogodbo o izvedbi izgradnje ploščadi za parkiranje in vzletanje helikopterjev na letališču v Ajdovščini.

Kot poroča spletni portal Sierra5.net je predmet investicije izgradnja parkirišča in vzletišča za helikopterje na območju Letališča Ajdovščina, ki je pogodbeno dano v uporabo Aeroklubu Josipa Križaja Ajdovščina. Naročnik investicije je Ministrstvo za obrambo.

Ministrstvo za obrambo namerava na območju letališča urediti parkirišče in vzletišče za helikopterje, povezavo z obstoječo vzletno- pristajalno stezo, dostopno pot za intervencijska vozila in varnostno ograjo.  Vzletišče za helikopterje bo bistveno prispevalo k logistični oskrbi severnoprimorske regije. Logistični center zaščite in reševanja v Ajdovščini ima namreč strateško pomembno vlogo, saj je logistična baza za celotno severnoprimorsko regijo. Omenjeno vzletišče bo omogočalo vzletanje in pristajanje helikopterjev pri različnih reševalnih akcijah, in sicer pri reševanju iz gora, gašenju požarov, helikopterski nujni medicinski pomoči, medbolnišničnih prevozih in reševanju ponesrečencev pri adrenalinskih športih, ki so na tem območju kar razširjeni. Pridobitev bo koristila tudi vsem prebivalcem Vipavske doline. Sam objekt je umeščen v sklop Letališča Ajdovščina, s čimer bo letališče pridobilo tudi dodatno funkcionalnost.

Ministrstvo za obrambo je izvedlo postopek oddaje javnega naročila male vrednosti, izvajalec Stopar PGM, d. o. o., je bil izbran kot najugodnejši ponudnik na podlagi odločitve o oddaji javnega naročila z dne 21. maja 2018, ki je postala pravnomočna 29. maja 2018. Vrednost posla je 227.000 evrov, dela pa morajo biti zaključena v 90 dneh po pričetku del.

 

* Vir in fotografija: Sierra5.net

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon