Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Incom Leone predstavil sladoledne inovacije na PLMA

Na enem izmed največjih svetovnih sejmov za lastne trgovske blagovne znamke, PLMA v Amsterdamu, se je konec maja predstavil tudi Incom, eden največjih in najbolj inovativnih proizvajalcev sladoleda v Evropi. Navdušili so priznane trgovske verige in znamke s celega sveta, s svojima blagovnima znamkama Leone in Leone Al!ve pa ponovno dokazali, da se uvrščajo v sam svetovni vrh.

Sejem PLMA, ki se ga letno udeleži okrog 15.000 obiskovalcev iz 115 držav, je v nizozemski prestolnici potekal med 29. in 30. majem.  Med okrog 2.6000 razstavljavci, ki prihajajo tako s prehrambnega kot ostalih področij, so svoje inovacije za izdelke lastnih trgovskih znamk ter svoji blagovni znamki Leone in Leone Al!ve predstavili tudi predstavniki podjetja Incom. Ajdovsko podjetje izvaža več kot 90% svojih proizvodov in je med drugim prisotno po celo Evropi, v ZDA, Avstraliji, Novi Zelandiji in Vietnamu. Od sejma si obetajo nove trgovske verige in nove države in s tem širitev prodajnih kanalov.

Med ključnimi inovacijami so bili izdelki pod blagovno znamko Leone Al!ve, in sicer Mini meal palčka (zmrznjen grški jogurt s koščki gozdnih sadežev in mueslija) ter visoko proteinska vanilijeva palčka, ki sta že prejeli tako mednarodno (Wabel) in slovensko nagrado (zlato priznanje GZS za Severno Primorsko), ki se jima je pridružila še popolnoma naravna sadna palčka Aronija. Incom na trgu sicer izstopa s svojimi licenčnimi izdelki, kot so Paw Patrol in Star Wars, ostalimi ekstrudiranimi oblikami, palčkami z visokim sadnim deležem ter pregrešnimi izdelki, kot so palčke s trojnim oblivom in 'unicorn' in črni korneti. Nekateri od teh izdelkov so dostopni tudi v Sloveniji pod blagovno znamko Leone.

Svojo prisotnost na mednarodnih sejmih bo podjetje še ojačalo in tako poneslo svoje inovacije v svet. Tako se bo krepila tudi prepoznavnost slovenske prehrambne industrije, naših izvoznikov in seveda Slovenije kot mednarodno uspešne države.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #gospodarstvo

Kolofon