Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Uspešna prisilna poravnava podjetja BIA Separations

S šestim junijem je postala pravnomočna prisilna poravnava ajdovskega podjetja BIA Separations, enega najuspešnejših svetovnih visokotehnoloških podjetij na področju razvoja materialov za čiščenje biofarmacevtskih zdravil. Podjetje, ki večino svojih prihodkov ustvari na globalnem konkurenčnem trgu, bo sedaj lahko pričelo z novim razvojem in ustvarjanjem še višje dodane vrednosti.

Upniki BIA Separations so sicer meseca maja izglasovali prisilno poravnavo, ki jo potrdilo tudi okrožno sodišče v Novi Gorici. Za prisilno poravnavo je glasovalo 93,49 odstotka ponderiranih terjatev upnikov. Poleg tega je podjetje uspelo pridobiti nove investitorje, ki so vplačali 925.000 evrov novih denarnih vložkov.

Dr. Matej Penca, prokurist družbe, je ob tem dodal: »Veseli smo, da smo tudi uradno dočakali konec postopka, ki nas je omejeval pri lastnemu razvoju in samemu poslovanju. Ves čas smo trdili, da so naši argumenti za prisilno poravnavo najboljši tako za upnike, kot partnerje in kupce ter tudi za naše zaposlene. Postopek je bil dolg in je terjal veliko aktivnosti ter našega časa. Sedaj pa se bomo ponovno lahko osredotočali le na nove naše lastne razvoje in preboje na področju znanosti«.

BIA Separations je v letu 2017 ustvarila 4,5 milijona evrov prihodkov, kar je 14 odstotkov več od načrtov finančnega prestrukturiranja. Čisti dobiček je s 625.335 evri načrtovanega presegel za 17-krat. Podjetje je finančno stabilno, redno izplačuje plače, poravnava obveznosti do dobaviteljev. V podjetju je zaposlenih 58 sodelavcev, od tega 14 doktorjev in magistrov znanosti.

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #gospodarstvo

Kolofon