Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Kolesarski klub Črn trn postavlja nove mejnike v gorskem kolesarstvu

Še nikoli v zgodovini se ni zgodilo, da bi kakšen slovenski gorski kolesar ali kolesarka pristal na stopničkah svetovnega pokala v spustu. Do včeraj, ko je članica ajdovskega kluba, Monika Hrastnik, z izvrstno vožnjo končala na četrtem mestu v avstrijskem Leogangu. V gorsko kolesarskem svetovnem pokalu na zmagovalni oder stopi pet najboljših.

Aktualna evropska in slovenska prvakinja v spustu z gorskimi kolesi Monika Hrastnik je na tretjem svetovnem pokalu sezone v avstrijskem Leogangu postavila nov mejnik. S četrtim mestom je kot prva med Slovenci stopila na zmagovalni oder. Zmagala je Britanka Rachel Atherton.

Hrastnikova, sicer članica Črnega trna, je bila četrta že v sobotnih kvalifikacijah, enak rezultat pa je dosegla tudi v včerajšnjem finalu. Zmage se je v Leogangu veselila Britanka Rachel Atherton, ki je za 0,638 sekunde ugnala Francozinjo Nicole Myriam in za 3,977 sekunde Avstralko Tracey Hannah. Hrastnikova je na koncu zaostala 8,456 sekunde.

Ko se je po progi spustila še zadnja tekmovalka, je bila sicer Hrastnikova na petem mestu, a so kmalu za tem diskvalificirali Britanko Tahnee Seagrave, prvotno sicer tretjo, ki je naredila napako v zgornjem delu proge in zapeljala izven označene proge. Mozirjanka je tako napredovala eno mesto, v vsakem primeru pa bi stala na zmagovalnem odru, saj v gorsko kolesarskem svetovnem pokalu na koncu nanj stopi pet najboljših.

Monika Hrastnik // KK Črn trn Ajdovščina

Za spletni portal MTB.SI je članica Črnega trna dejala naslednje: "V bistvu se mi zdi, da je bila sobotna vožnja, razen tistih dveh napak, boljša! V nedeljo je sicer vse potekalo normalno, brez večjih napak, tekoče. Sicer ne morem izpostaviti nobenega dela posebej, sem pa vesela, da je ta rezultat nekakšna zgodovinska slovenska uvrstitev - prve stopničke v spustu svetovnega pokala. To je res velik dosežek, saj prihajam iz kluba, ki ima bolj ljubiteljsko ozadje. Zelo sem ponosna na to, sploh glede na to, da nisem v profesionalni ekipi. Sem v ekipi, v kateri vsi delajo, ker jim je to 'fajn', ne da bi bili za to plačani. In delo ter trud so se maksimalno poplačali."

Hrastnikova, ki je pred štirimi dnevi dopolnila 24 let je po treh od sedmih dirk svetovnega pokala trenutno na sedmem mestu s 306. točkami, v skupnem vodstvu je Nicole Myriam s 610 točkami. Dodajmo še, da je imel ajdovski Črn Trn na tekmi še dva moška predstavnika, Mirana Vauha in Luko Berginca, ki pa sta bila žal v sobotnih kvalifikacijah prepočasna za nedeljski finale.

 

* Fotografije: Klemen Humar

 

Lokalne Ajdovščina

#šport, #kolesarstvo

Kolofon