Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Timotej Bečan najhitreje na Malo Goro

V nedeljo so v Kamnjah pripravili že jubilejni deseti tek na Malo Goro. 800 višinskih metrov je seveda težak zalogaj za vsakega tekača, a prihod na cilj in odlična organizacija odtehtajo vse napore. Letos se je na progi med fanti najbolje znašel Timotej Bečan, med dekleti pa je prva na vrh prisopihala Jasmina Jelovšek.

Kot poroča spletna stran Ljudstvo tekačev je ŠKTD Kamnje-Potoče 10. junija 2018 zaokrožilo prvo desetico svojega gorskega teka na Malo goro pod Čavnom. Teklo je 76 gorskih tekačev, najhitrejša sta bila Timotej Bečan in Jasmina Jelovšek, posebni gost organizatorjev pod taktirko Gregorja Vodopivca pa je bil olimpijec Klemen Bauer, biatlonec, a tudi športnik, ki obvladuje še marsikatero drugo panogo.

Sredi tedna pred gorskim tekom so v Kamnjah izpeljali neformalno tekaško druženje. Tekači so se pomerili v več kvalifikacijskih skupinah, tekli so na 700 metrov dolgi progi s 100 višinskimi metri, najboljši pa so se med seboj pomerili v finalni tekmi. Najuspešnejši je bil Anej Likar. Sledilo je druženje tekaških prijateljev.

Nedelja je prinesla čudovito vreme, brez kapljice dežja, z veliko sonca, a na gozdni progi to ni bilo moteče. Rekorda ni bilo, se je pa zmagovalec Timotej Bečan, ki je svoj osebni rekord na tej progi izboljšal za štiri minute, približal rekordni znamki Simona Aliča. Tokrat je bil Alič drugi, tretji pa je bil Simon Strnad.

Med ženskami je zmagala Jasmina Jelovšek pred Jana Bratina, ki pa porodu spet teče, in to zelo hitro, kljub pomanjkanju treningov. Tretja je bila Mihaela Tušar, edina, ki je na vseh dosedanjih tekih na Malo goro osvajala absolutne stopničke.

Tek na Malo Goro

Danilu Pudgarju, zimskemu olimpijcu in gorskemu tekaču, se je tokrat pridružil Klemen Bauer, še en snežni olimpijec, aktualni član biatlonske reprezentance. Klemna so organizatorji posebej povabili in z veseljem (in radovednostjo) se je odzval. Izkazal se je tudi tekaško, na zahtevni, petkilometrski progi z 800 višinskimi metri je bil peti. Bil je v središču pozornosti in je rade volje odgovarjal na številna vprašanja.

Klemen Bauer

Nastopil je še en tekač, ki ga ne vidimo ravno pogosto na gorskih tekih. Ultramaratonski kolesar in tekač Andrej Zaman, organizator ajdovske ultratekaške prireditve 100 ob Mrzli reki, se pripravlja na več kot 7000 kilometrov dolgo kolesarjenje med Nordkapom in Tarifo (južna Španija), za ogrevanje pa bo naslednji vikend, štiri dni pred Nordkapom, tekel na stokilometrski ultri v Podbrdu. Gorski tek mu je bil izziv, prijal mu je, čeprav je v primerjavi z drugimi običajnimi nastopi zelo kratek.

Tudi deseta izvedba teka je bila takšna kot vse prejšnje, polna dobre volje (tudi po zaslugi jezikovno neumornega povezovalca programa Petra Vodopivca, sicer predsednika krajevne skupnosti) in gostoljubnosti organizatorjev, s polnimi mizami in obveznimi palačinkami, da si oblizneš vseh deset prstov. Prireditev so zaključili z žrebanjem lepih nagrad, druženje pa se je v prijetnem okolju koče na Mali gori nadaljevalo še tudi po njenem izteku.

Nejc Bandelj

Izidi:

Absolutno:

Moški: Timotej Bečan (KGT Papež) 33:30 Simon Alič (ŠD Nanos) 34:17 Simon Strnad (ŠD Nanos) 39:03

Ženske: Jasmina Jelovšek (KGT Papež) 42:40 Jana Bratina (ŠD Nanos) 44:48 Mihaela Tušar (ŠD Nanos) 46:37

Zmagovalci kategorij:

ml. člani: Timotej Bečan
člani: Uroš Vodopivec (ŠD Nanos)
st. člani: Elis Filipič (Endorfin)
ml. veterani: Simon Alič
veterani: Simon Strnad (ŠD Nanos)
st. veterani: Stanko Čufer (PGT)
super veterani: Danilo Pudgar (TD Burja)
ml. članice: Sara Durn (ŠD Nanos)
članice: Jasmina Jelovšek
st. članice: Jasmina Likar (Ajdovščina)
ml. veteranke: Marta Švigelj (PGT) 
veteranke: Mihaela Tušar
st. veteranke: Tea Bajc (Triatlon klub Ajdovščina)

 

* Vse rezultate najdete na TEJ POVEZAVI

* Več fotografij najdete na TEJ POVEZAVI

* Vir in fotografije: Ljudstvo tekačev

Lokalne Ajdovščina

#tek, #šport

Kolofon