Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Novo parkirišče na Ribniku

Ajdovska stanovanjska soseska Ribnik je v zadnjih tednih polna gradbene mehanizacije. Delavci pospešeno urejajo nove prostore Centra za zdravje, dva stanovanjska bloka pridobivata novo fasado, obenem pa je Občina poskrbela tudi za dodatno parkirišče na zelenici ob pešpoti proti vrtcu.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je na pobudo stanovalcev Občina Ajdovščina v soseski Ribnik uredila dodatno parkirišče. Umeščeno je na zelenici ob pešpoti proti vrtcu. Gre za začasno ureditev v makadamski izvedbi, ki bo na voljo do začetka gradnje novega stanovanjskega kompleksa.

Obstoječa parkirna območja so že pred časom postala pretesna, zato je novo parkirišče več kot dobrodošlo, namenjeno pa je predvsem stanovalcem soseske Ribnik. Parkirišče je nastalo na zelenici med bloki in pešpotjo proti vrtcu. Najprej je bila odstranjena travna ruša, nato se je nasulo približno 30 cm tampona, poravnalo in povaljalo. Prostora je za okoli 30 avtomobilov, parkiranih v eni vrsti. Parkirišče v makadamski izvedbi je začasno, na voljo bo dokler ne bo tam nastalo gradbišče novih blokov. Delo je opravilo podjetje Kobal Ivan s. p. iz Višenj, račun v višini 4.781 evrov pa je poravnala Občina Ajdovščina. 

 

* Vir: Občina Ajdovščina

 

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon