Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Iz Azerbajdžana v Ajdovščino na študijski obisk

Prejšnji teden je Ajdovščina gostila zanimivo delegacijo iz Azerbajdžana. Študijski obisk so gostje izkoristili predvsem zaradi spoznavanja s participativnem proračunom, obenem pa so opravili tudi pogovore s predstavniki domačih nevladnih organizacij.

Kot poroča spletna stran Občine Ajdovščina je bila vsebina študijskega obiska visokih azerbajdžanskih gostov sodelovanje javnosti pri odločanju. Delegacijo so sestavljali predstavniki različnih azerbajdžanskih organizacij, na čelu s predstavnikom vlade gospodom Elshanom Musayevem. Koordinator obiska je bila krovna mreža slovenskih nevladnih organizacij CNVOS.

Župan Tadej Beočanin je gostom predstavil projekt, vprašanja pa so se nato kar vrstila. Ob zelo konkretnih vprašanjih o vsebinski in tehnični zasnovi so gostje veliko spraševali tudi nasploh o organiziranosti vodenja občine – o sestavi občinskega sveta in delovnih teles, o številu žensk v upravi in v politiki, o zaposlovanju in podobno. Sodelovanje z lokalno skupnostjo so nato predstavili predstavniki nekaterih domačih nevladnih organizacij: Stičišče NVO Planota, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih, Mladinski svet Ajdovščina, Športna zveza Ajdovščina, Inštitut za mladinsko politiko.

Po pogovorih so sledili terenski ogledi realiziranih pobud v Vipavskem Križu, v Lokavcu in na Ribniku v Ajdovščini. Goste je predstavitev zanimala, očarani pa so bili tudi nad Vipavskim Križem, razgledi in drugimi lepotami Vipavske doline.

 

* Vir in fotografija: Občina Ajdovščina

Lokalne Ajdovščina

#ajdovščina, #novice

Kolofon