Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Avto Klub Ajdovščina Motorsport v koraku z mladimi

Kot smo že poročali, so v preteklem vikendu nekatere izmed ekip AK Ajdovščine Motorsporta udeležile 3. rally-a, ki šteje za seštevek slovenskega državnega prvenstva, v Železnikih, od kjer so odnesli kar nekaj dobrih rezultatov. Vendar tudi v tednu pred omenjenim dogodkom dirkači niso počivali. V sodelovanju z Zavodom za šport Ajdovščina so se odločili sodelovati v projektih za mlade športne navdušence.

V četrtek, 28. julija, so člani kluba, Martin Štucin, Matija Potrata in Marjan Kobal mlade popeljali v svet avtomobilizma. Na Policah so tem predstavili svoja dirkalna vozila, njihovo opremo in določena pravila, ki se jih morajo dirkači držati v sklopu tekmovanj. Udeleženci, so dobili tudi priložnost, da so sedli na sovoznikove sedeže in se ob morebitni izrazeni želji v teh popeljali mimo nekaj bližnjih objektov.

Zdi se nam pomembno, da imajo mladi možnost spoznati čimvečji spekter športov in ob tem tudi varnostne ukrepe pri izvajanju le-teh. Vemo, da gre sicer za šport, ki prihaja v zadnjih letih precej nazaj med naše množice in ker sami izvajamo prireditev v sklopu avtošprtamo, želimo tako mlade, kot tudi širšo javnost čimbolj ozaveščati o določenih pravilih obnašanja in morebitnih nervarnosti, na katere moramo biti pozorni na takšnih in podobnih prireditvah. Za varnost vseh nas, si klub prizadeva za čimvečje osveščanje mladih na tem področju.

AK Ajdovščina Motorsport

AK Ajdovščina Motorsport

Lokalne Ajdovščina

#šport, #rally

Kolofon