Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

Ana Štokelj na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca

Pretekli vikend so se v portoroškem avditoriju odvile že 38. Melodije morja in sonca. Na tem tradicionalnem glasbenem festivalu je tokrat slavila Lea Sirk, ki je prepričala s skladbo Moj profil. Na odru pa smo lahko slišali tudi Ano Štokelj s Planine, ki se je predstavila s skladbo Lahko bi mi povedal (da me nimaš rad).

Letos mineva že 40 let od prvega festivala Melodije morja in sonca, enega najpriljubljenejših glasbenih festivalov pri nas. Veliko nagrado festivala je osvojila letošnja predstavnica Slovenije na Evroviziji - Lea Sirk, ki je prejela največ točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Avditoriju, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije. Lea Sirk je domov odnesla tudi nagrado strokovne žirije za najboljšo glasbo.

Kot predzadnja je na festivalski oder stopila mlada glasbenica Ana Štokelj, doma iz Planine pri Ajdovščini. Trenutno zaključuje študij na Pedagoški fakulteti v Kopru. Že kot otrok je začutila močno vez z glasbo, tako da je kot 5-letna deklica začela peti v otroškem pevskem zboru. Med obiskovanjem osnovne šole se je pridružila šolskemu pevskemu zboru, svoje glasbeno ustvarjanje pa je razširila še na igranje klavirske harmonike in kitare. Po končani osnovni šoli se je želja po pevskem ustvarjanju še povečala, zato je svoje petje začela izpopolnjevati pri Damjani Golavšek, ki je pri učenju petja nanjo prenaša svojo pozitivno karizmo.

Širši javnosti se je prvič predstavila leta 2012 na mednarodnem festivalu mladih glasbenikov FeNS s svojo prvo avtorsko skladbo Glasba me prevzame. Omenjeni pesmi je nato dodala še štiri avtorske pesmi K tebi vleče me srce, Midva sva zaljubljena, Jaz potrebujem te ter Nevesta, za katero je posnela tudi videospot. Zadnji dve leti se v petju izpopolnjuje pri Lei Sirk.

V spodnjem posnetku pa si lahko zavrtite njeno pesem Lahko bi mi povedal (da me nimaš rad), s katero se je predstavila letos na festivalu Melodije morja in sonca.

Kolofon