Lokalne Ajdovščina

oglaševanje menu

»Sz kulm u Lizbono« drugič

Poletje je čas za takšne in drugačne podvige ter avanture. Ena izmed njih je lahko tudi, da se s kolesom odpravite iz Ajdovščine do Lizbone. In to že drugič v treh letih, le da je tokrat navadno kolo zamenjalo tandem kolo. Spremljajte podvig dveh mladih Ajdovcev, na potovanju proti daljni Portugalski.

Dean Batista in Andrej Bratina, Ajdovca, sta se odločila, da si letošnje poletje popestrita na čisto poseben način. In sicer tako, da obiščeta prijateljice v Lizboni na Portugalskem. Da bo stvar bolj zanimiva, sta se odločila, da se tja odpravita s kolesom. Pot že poznata, saj sta nekaj podobnega storila že v letu 2015, le da takrat z doma narejenim tandem kolesom, tokrat pa sta presedlala na navadna kolesa.

Pot, ki je dolga okrog 3000 kilometrov še zdaleč ni mačji kašelj, saj ju na poti poleg vremenskih nevšečnosti ter drugih težav čaka tudi dobrih 8000 višinskih metrov. Iz Ajdovščine sta na pot krenila že v ponedeljek, 16. julija, v zgodnih jutranjih urah, s seboj pa vzela le 7 kilogramov prljage na vsakem kolesu.

Po desetih dneh kolesarjenja, smeha in bolečin, sta prispela v špansko obmorsko mesto Alicante, kar pomeni, da do Portugalske ni več tako daleč. Doslej jima je bila sreča naklonjena, saj na poti večjih težav nista imela. Nekaj poti sta sicer opravila po prašnih makadamskih cestah, malce jima nagaja zoprn veter in iskanje primernih kampov, prav tako se bosta Dean in Andrej kar precej pranajedla s testeninami na razne enostavne načine. Tudi tuširanje ni redno, je pa zato toliko bolj dobrodošlo, ko je mogoče.

Srečno fanta. Nadaljevanje njunega popotovanja pa lahko spremljate na posebni Facebook strani Sz kulm v Lizbono. Dodajmo še, da se bosta v domovino vrnila z letalom.

Sz kulm u Lizbono (2)Sz kulm u Lizbono (1)Sz kulm u Lizbono (3)Sz kulm u Lizbono (4)Sz kulm u Lizbono (5)Sz kulm u Lizbono (6)Sz kulm u Lizbono (7)

Lokalne Ajdovščina

#fotogalerija, #doživetja, #avantura, #kolesarstvo

Kolofon